r
Nosalty Logó

Színes, egészben sült fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Színes, egészben sült fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4561 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    762 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    2531 micro
  • β-karotin
    8553 micro
  • β-crypt
    705 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3299 micro
Összesen 1615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a pritaminpaprikát kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a sárgarépát. Összesütjük, és fedővel letakarva pároljuk kb. 5 percig. Miután levettük a tűzről, beletesszük a zöldborsót.
  2. A darált húshoz adjuk a tojást, a sót, a borsot, a kukoricát, a pritaminpaprikát, a zsemlemorzsát, majd a serpenyőben lévő, hagymás-sárgarépás borsót.
  3. Egy püspökkenyér formát (nálam ez 30x11x7 cm, trapéz alakú) kibélelünk alufóliával, és megkenjük olvasztott vajjal. Ebbe tesszük a húsos masszát, és villával egyenletesen elsimítjuk. A fóliát ráhajtjuk a húsra, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat). Kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A formából kivéve egy deszkára tesszük a fasírozottat, és langyosra hűtjük. Szeletelve, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8750
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 23.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes, egészben sült fasírozott
Lizinka_ 604 recept

Már többször készítettem. Formára, színre, ízre különleges. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...