r
Nosalty Logó

Színes bulgursaláta, pirított gombával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Decathlon
Színes bulgursaláta, pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1817.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    907 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    6780 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    3894 micro
Összesen 1230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elkészült, tálalásig hagyjuk kihűlni.
  2. A paprikákat és a paradicsomokat tetszés szerint, falatni darabokra vágjuk. A saláta összeállításáig félretesszük.
  3. A gombákat és a lila hagymát felszeleteljük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk őket (külön külön, vagy akár egyszerre). Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. A saláta összeállításáig félretesszük.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a fent előkészített hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd alaposan átforgatjuk, hogy jól elkeveredjenek az ízek.
  5. Frissen tálaljuk, grillezett húsok, halak mellé köretként, de egytálételként is megállja a helyét.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 539
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 37455
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 13.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Színes bulgursaláta, pirított gombával
Decathlon 20 recept

Íme egy kiadós, ámde roppant egészséges, és vitaminokban gazdag saláta, amelyet megfelelő testmozgás mellett tökéletesen be tudsz illeszteni a nyári fogyókúrás étrendedbe. Fő összetevője  a bulgur, más néven törökbúza, a durumbúza tört változata. A búzaszemeket a betakarítják, hántolják, majd előfőzés után szárítják, és úgy dolgozzák fel. A Közel-Keleten és Indiában a mindennapos étkezés része, de nálunk is egyre népszerűbb. Igazán sokoldalú alapanyag.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...