Szilvatorta 4. - tojásmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szilveee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
20g margarin143 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A tojáshelyettesítő keverékhez
-
23g finomliszt82 kcal
-
44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18g víz0 kcal
A töltelékhez
-
88g szilvabefőtt63 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
592
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
80g margarin574 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tojáshelyettesítő keverékhez
-
90g finomliszt328 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
72g víz0 kcal
A töltelékhez
-
350g szilvabefőtt252 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
2373
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
9.1g margarin65 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
17g finomliszt62 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
A tojáshelyettesítő keverékhez
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8.2g víz0 kcal
A töltelékhez
-
39.7g szilvabefőtt29 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
Összesen
269
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
592
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1260 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 566 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.3 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 116.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 751 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 708 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
2373
kcal
- 4% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
0.3 csomag sütőpor
A tojáshelyettesítő keverékhez
-
6 evőkanál finomliszt
-
5 teáskanál napraforgó olaj
-
1.5 teáskanál sütőpor
A töltelékhez
-
35 dkg szilvabefőtt
-
1 ek fahéj
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A margarint kikeverjük a 8 dkg cukorral.
- Elkészítjük a tojáshelyettesítő keveréket: egy edényben összekeverünk 6 ek lisztet, 5 tk olajat és 1,5 tk sütőport, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, hogy nagyjából tojás állagú legyen a keverék.
- Hozzáadjuk a cukros margarinos keverékhez, majd belekeverjük a 15 dkg sütőporos lisztet is.
- Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból kivágunk egy kört, az oldalát kikenjük vajjal. Belesimítjuk a tésztát.
- A tetejére a szilvabefőttet kimagozzuk, negyedeljük, és lecsöpögtetjük. 2 ek cukorral és 1 ek fahéjjal összekeverjük, majd a tészta tetejére rendezzük.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6719
- Feltöltés dátuma: 2011. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szilveee
16 recept
Petra Gyors szilvás sütije alapján készítettem, kisebb módosításokkal. Vettem egy üveg szilvát, és receptet kerestem, hogy mit lehetne belőle csinálni. Végül ezt a sütit választottam, de nem tojással, hanem tojáshelyettesítő keverékkel készítettem el. A sütőnk eléggé rossz állapotban van, így nem tudom, hogy emiatt nyúlt ilyen hosszúra a sütési idő (majd' egy óráig sütöttem), vagy csak azért, mert nem süt rendesen, de nekem a fél adag sütihez dupla idő kellett, és még így is határeset volt a tészta átsülése... Figyelem, ez egy kis tortaformára elegendő mennyiség, a normál kapcsos tortaformába dupla adaggal kell számolni!