r
Nosalty Logó

Szilvás túrólepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Szilvás túrólepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    173.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8149.5 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 3212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, rászórjuk a 3 ek porcukrot, és a rumba áztatjuk.
  2. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot. A margarinnal és a tojások sárgájával simára keverjük.
  3. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük a tésztába.
  4. Egy kisebb tepsit alaposan kivajazunk, beletesszük a tészta felét, rászórjuk a szilva 2/3 részét. A maradék tésztát rásimítjuk, és rátesszük a maradék szilvát is.
  5. A tetejére vajdarabkákat teszünk, meghintjük zsemlemorzsával, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13072
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Szilvabefőttel is nagyon finom, én már csináltam abból is. Ez esetben a szilvaléből, porcukorból és rumból nagyon finom öntetet tudunk csinálni, amivel, ha szilva nélkül sütünk túrós lepényt, meglocsolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kaparós sorsjegy hátulján találtam az eredeti receptet. Nagyon megtetszett a süti, mert imádom a túrós dolgokat, úgyhogy egy kis változtatással megsütöttem. Brutálisan finom, eteti magát. Mi se perc alatt megettük. :)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...