r
Nosalty Logó

Szilvás-tönkölybúzás buffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-tönkölybúzás buffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4018 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 670 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6243.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2889 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    354 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 4018 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a tönkölybúzalisztet a zabpehellyel.
  2. Keverjük hozzá a sütőport és a barna cukrot.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a tojást a joghurtot és az olajat.
  4. Öntsük össze a két tál tartalmát és alaposan keverjük el.
  5. Simítsuk a masszát egy tortaformába és 175 fokra előmelegített sütőben kezdjük el sütni.
  6. Kb. 5 perc elteltével helyezzük a szilvákat a süti tetejére.
  7. Süssük kb. 30-50 percig. (A tönkölybúzaliszt egészen másként viselkedik a sütőben mint a hagyományos fehérliszt, ezért ellenőrizzük, hogya buffin belseje is megsült-é.)
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24402
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 17.

Ajánló

Megjegyzés: 1 bögre=2dl

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettünk egy hőbefúvós űrkorszakot idéző ketyerét, amire az volt írva, hogy bármilyen sütemény elkészíthető benne. Nekiveselkedtünk, és próbáltunk egy nem túl bonyolult, ételszerű képződményt előállítani, saját felhasználásra. A fotót kinyomtattam, és elraktam a farzsebembe, ha esetleg a kórházban kérdeznék, mitől lett a gyomorrontásunk:-) A buffin elnevezés nem egy elírás eredménye. Nem találtunk otthon muffinformát, ezért egy bumfordi tortaformába tettük bele az alapanyagot. Innen a buffin elnevezés BUNFORDI+MUFFIN=BUFFIN :-) további fotók...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...