Szilvás pite Ribizli konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
21g tojás26 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
9g margarin63 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
10 kcal
töltelék
-
125g szilva54 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
1g fahéj3 kcal
-
113g víz0 kcal
-
23g puncs pudingpor86 kcal
-
10 kcal
Összesen
1007
kcal
- 2% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
165g tojás208 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
7g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
töltelék
-
1000g szilva432 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
10g fahéj25 kcal
-
900g víz0 kcal
-
180g puncs pudingpor686 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
8040
kcal
- 2% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
4.2g tojás5 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
-
3.1g sertészsír28 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
töltelék
-
25.4g szilva11 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
22.9g víz0 kcal
-
4.6g puncs pudingpor17 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
205
kcal
- 2% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.7 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 260.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
1007
kcal
- 2% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 236.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 937 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8453.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1442 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 2430 mg
-
Nátrium 4061 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1414 g
-
Cukor 840 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2082.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 1059 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2268 micro
-
β-crypt 361 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1779 micro
Összesen
8040
kcal
- 2% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
tészta
-
3 db tojás
-
175 g tejföl
-
7 dkg margarin
-
12 dkg sertészsír
-
20 dkg cukor
-
1 tk só
-
1 csomag sütőpor
-
50 dkg finomliszt
töltelék
-
1 kg szilva
-
50 dkg cukor
-
9 dl víz
-
4 tasak puncs pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
tészta
- A tojásokat, a tejfölt, a margarint, a zsírt, a cukrot, sót keverjük össze. (Én a sütőport is ebbe az elegybe keverem bele, de aki szeretné, az inkább egy kevés lisztben keverje el, és úgy adja a keverékhez.)
- Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy linzertészta keménységű legyen. Ne ragadjon, de ne is legyen kemény.
- A tésztát felezzük el, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és hideg zsírral kikent tepsiben, előmelegített sütőben rózsaszínre elősütjük.
- Közben a másik felét is kinyújtjuk.
töltelék
- A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki. Tegyük egy nagyobb lábosba a cukorral (a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől, valamint helyettesíthetjük édesítőszerrel is), fél csomag fahéjjal és 6,5 dl vízzel.
- Amíg várjuk, hogy felforrjon, a 4 tasak pudingport, a maradék 2,5 dl vízzel kikavarjuk.
- Ha felforrt, belekeverjük, megvárjuk, míg besűrűsödik, miközben gyorsan kevergetjük 1-2 percig. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot, és kész.
- A tölteléket közvetlen tésztagyúrás előtt is elkészíthetjük, a lényeg, hogy ne dermedjen meg, és ne hűljön ki teljesen.
- Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, befedjük a másik tésztával. Felvert tojással megkenjük, és a vaníliás cukorral megszórjuk. Aranybarnára sütjük. Másnap daraboljuk, mikor már teljesen kihűlt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5196
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a receptet egy, az utcánkban élő kedves nőtől kaptuk, aki remekül tud sütni. Több falubeli programra is készített süteményeket, és ezek közül kértük el a kedvencek receptjeit, amelyeket aztán az évek során mi is megtanultunk hasonlóan finomra elkészíteni. Egyetlen hátránya, hogy csak másnap lehet enni. Ezt a pitét is bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük, ha épp a szilvát nem szeretjük. Amire figyeljünk, hogy piros gyümölcsökhöz puncs-, a világosakhoz (pl. alma, barack) vaníliapudingot használjunk.