r
Nosalty Logó

Szilvás pite Ribizli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás pite Ribizli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 8040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    4061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1414 g
  • Cukor
    840 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2082.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2268 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 8040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat, a tejfölt, a margarint, a zsírt, a cukrot, sót keverjük össze. (Én a sütőport is ebbe az elegybe keverem bele, de aki szeretné, az inkább egy kevés lisztben keverje el, és úgy adja a keverékhez.)
  2. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy linzertészta keménységű legyen. Ne ragadjon, de ne is legyen kemény.
  3. A tésztát felezzük el, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és hideg zsírral kikent tepsiben, előmelegített sütőben rózsaszínre elősütjük.
  4. Közben a másik felét is kinyújtjuk.

töltelék

  1. A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki. Tegyük egy nagyobb lábosba a cukorral (a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől, valamint helyettesíthetjük édesítőszerrel is), fél csomag fahéjjal és 6,5 dl vízzel.
  2. Amíg várjuk, hogy felforrjon, a 4 tasak pudingport, a maradék 2,5 dl vízzel kikavarjuk.
  3. Ha felforrt, belekeverjük, megvárjuk, míg besűrűsödik, miközben gyorsan kevergetjük 1-2 percig. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot, és kész.
  4. A tölteléket közvetlen tésztagyúrás előtt is elkészíthetjük, a lényeg, hogy ne dermedjen meg, és ne hűljön ki teljesen.
  5. Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, befedjük a másik tésztával. Felvert tojással megkenjük, és a vaníliás cukorral megszórjuk. Aranybarnára sütjük. Másnap daraboljuk, mikor már teljesen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5196
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy, az utcánkban élő kedves nőtől kaptuk, aki remekül tud sütni. Több falubeli programra is készített süteményeket, és ezek közül kértük el a kedvencek receptjeit, amelyeket aztán az évek során mi is megtanultunk hasonlóan finomra elkészíteni. Egyetlen hátránya, hogy csak másnap lehet enni. Ezt a pitét is bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük, ha épp a szilvát nem szeretjük. Amire figyeljünk, hogy piros gyümölcsökhöz puncs-, a világosakhoz (pl. alma, barack) vaníliapudingot használjunk.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...