r
Nosalty Logó

Szilvás pite Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Szilvás pite Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5433.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 5344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Töltelék: 1 kg érett szilvát kimagozunk, minden szemet 8-10 darabra vágunk, fél citrom héját belereszeljük, 1 csomag vaníliás cukrot és a gyümölcs édességétől függően kb. 10 dkg porcukrot belekeverünk.
  2. Tészta: 2 tojássárgáját 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 kis doboz tejföllel és 20 dkg vajjal kikeverjük, majd 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport beleszitáljuk, fél citrom héját belereszeljük, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  3. Kivajazott, lisztezett (kör alakú) tepsibe a tészta több mint felét egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a peremére is kerüljön. Ezután a tölteléket szintén egyenletesen szétoszlatjuk, majd a maradék tésztával befedjük, és kicsit összedolgozzuk az oldalfalon lévő tésztával.
  4. Megszurkáljuk a tetejét, esetleg darabolt dióval megszórjuk, előmelegített sütőben kb. 30 percig 160 fokon sütjük. Vaníliaszósszal tálaljuk.:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4387
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Első receptem, amit ajánlok, férjem után a "Szilvás Pityu" nevet viseli.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...