r
Nosalty Logó

Szilvás mascarponekrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szilvás mascarponekrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A szilvához:

A mascarponekrémhez:

Azonkívül:

Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A szilvához:

A mascarponekrémhez:

Azonkívül:

Összesen 1853 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A szilvához:

A mascarponekrémhez:

Azonkívül:

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1853 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A szilvához:

A mascarponekrémhez:

Azonkívül:

Elkészítés

A szilvához:

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd a borral és a cukorral felfőzzük. Közepes hőmérsékleten kb. 5 percig főzzük.
  2. Az amerettinit elosztjuk 4 pohár aljára, rákanalazzuk a forró szilvát a levével együtt, hagyjuk hűlni.

A mascarponekrémhez:

  1. A mascarponét simára keverjük a túróval és a kétféle cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  2. A krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a kihűlt szilvára nyomkodjuk, tálalásig hűtőben tároljuk.
  3. Tálalás előtt megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7031
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem most amarettinim volt itthon, de elkészíthetjük babapiskótával is. Egy finom desszert a szilvaszezonra. A szilvás ragut ízesíthetjük kevés fahéjjal is, ha pedig a ragu túl híg, sűrítsük be kevés vízzel elkavart étkezési keményítővel. A cukor mennyiséget csökkenthetjük, illetve növelhetjük attól függően, hogy mennyire édesre szeretjük.

Hozzávalók

A szilvához:

A mascarponekrémhez:

Azonkívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...