r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Pancsika konyhájából

Pancsika
Szilvás lepény Pancsika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szilvához

  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 púpozott ek porcukor
  • 2 dkg vaj (felolvasztva, és a legvégén keverjük a cukros-fahéjas szirupba, majd locsoljuk meg a szilvákat)

Vajas lepényhez

522
Kalória
7.3g
Fehérje
69.1g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
129.2g
Víz
149.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
43g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szilvához

Vajas lepényhez

Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szilvához

Vajas lepényhez

Összesen 4170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szilvához

Vajas lepényhez

Összesen 213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    552.5 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1033.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2134 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 4170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Szilvához

  1. Szilva: megmossuk, kimagozzuk a szilvákat, félbevágjuk, és egy tálba tesszük. Beleszórjuk a porcukrot, a fahéjat és jól összekeverjük. (Ha levet enged a szilva, a megmaradó cukros-fahéjas szirupot félrerakjuk, mert ezzel + a 2 dkg olvasztott vajjal fogjuk meglocsolni a szilvákat.)
  2. Tészta: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd a puha vajjal is. Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és simára dolgozzuk, legvégül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen szétoszlatjuk a tésztát. A tetejére egyenként picit belenyomkodjuk a szilvákat, szorosan egymás mellé, a magházukkal felfelé forgatva, és körülbelül 30-35 percet sütjük.
  4. Ezután kivesszük a sütőből, és a megmaradt fahéjas szirupba keverjük a felolvasztott 2 dkg vajat. A szilvák magházába teszünk egy keveset, vigyázva, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután még körülbelül 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyik kedvenc gyümölcsöm a szilva, és ráadásul a 0-ás vércsoportom egyik fogyasztható gyümölcse.:)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...