Szilvás lepény Pancsika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Szilvához
Vajas lepényhez
-
28g tojás35 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
5 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Összesen
522
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Szilvához
Vajas lepényhez
-
220g tojás277 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összesen
4170
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Szilvához
Vajas lepényhez
-
11.3g tojás14 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
10.2g cukor40 kcal
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
522
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 201.9 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5148.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1142 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 2047 mg
-
Nátrium 1641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.5 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 1786 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2134 micro
-
β-crypt 346 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1705 micro
Összesen
4170
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Szilvához
-
1 kg szilva
-
2 kávéskanál fahéj
-
2 púpozott ek porcukor
-
2 dkg vaj (felolvasztva, és a legvégén keverjük a cukros-fahéjas szirupba, majd locsoljuk meg a szilvákat)
Vajas lepényhez
-
4 db tojás
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet himalája só
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
Szilvához
- Szilva: megmossuk, kimagozzuk a szilvákat, félbevágjuk, és egy tálba tesszük. Beleszórjuk a porcukrot, a fahéjat és jól összekeverjük. (Ha levet enged a szilva, a megmaradó cukros-fahéjas szirupot félrerakjuk, mert ezzel + a 2 dkg olvasztott vajjal fogjuk meglocsolni a szilvákat.)
- Tészta: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd a puha vajjal is. Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és simára dolgozzuk, legvégül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen szétoszlatjuk a tésztát. A tetejére egyenként picit belenyomkodjuk a szilvákat, szorosan egymás mellé, a magházukkal felfelé forgatva, és körülbelül 30-35 percet sütjük.
- Ezután kivesszük a sütőből, és a megmaradt fahéjas szirupba keverjük a felolvasztott 2 dkg vajat. A szilvák magházába teszünk egy keveset, vigyázva, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután még körülbelül 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6171
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Egyik kedvenc gyümölcsöm a szilva, és ráadásul a 0-ás vércsoportom egyik fogyasztható gyümölcse.:)