Szilvás lepény katica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
katica32
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésza
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Töltelék
Összesen
471
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésza
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Töltelék
Összesen
2816
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésza
-
9.2g tojás12 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
27.9g tehéntúró41 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
Töltelék
Összesen
157
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1352.9 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
471
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 133.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8117.4 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1460 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 2661 mg
-
Nátrium 1394 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.7 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2039 micro
-
β-crypt 276 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1290 micro
Összesen
2816
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.5 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Tésza
-
3 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
50 dkg tehéntúró
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg margarin
-
2 ek zsemlemorzsa
Töltelék
Elkészítés
Tésza
- Első lépésként a tölteléket előkészítjük oly módon, ahogy azt lent leírtam.
- A tojások fehérjét felverjük habnak, félretesszük. A lisztet, túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. Végül a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk.
- Egy tűzálló tálat vagy tepsit jól kivajazunk, és a tésztának kb. felét elsimítjuk benne. Ne lepődjünk meg, hogy nagyon kevés a tészta, meg fog nőni, és akkor jó lesz. Csak ez első alkalommal elég hihetetlen. Erre rátesszük az előkészített szilva felét. (Én úgy szoktam, hogy egy fél szilvát négybe vágok, és ezeket a kis kockákat teszem rá.) Majd a maradék tésztát eloszlatjuk a tetején. Ismét az lesz a helyzet, hogy itt-ott kilátszik a szilva, mintha nem lenne elég a tészta. De ne foglalkozzunk vele. Majd a tetejére szépen rátesszük a maradék fél szilvákat.
- Ha készen van, megszórjuk fahéjjal, zsemlemorzsával, és a margarint kis kockákra vágva a tetejére tesszük.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ha kész, kicsit várunk vele, mert forrón szétesik a tészta. Ha picit kihűlt, szeletelhetjük. Meg lehet szórni a tetejét porcukorral.
Töltelék
- A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a 3 kanál porcukorral, és ráöntjük a rumaromát. Természetesen lehet rumaroma helyett 2 evőkanál sütőrummal is készíteni. Összekeverjük kissé, és így állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2780
- Feltöltés dátuma: 2014. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
katica32
9 recept
Legjobb ezt a süteményt friss szilvából készíteni, isteni íze van. De természetesen lehet fagyasztott szilvából vagy befőttből is.