r
Nosalty Logó

Szilvás lepény katica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
katica32
Szilvás lepény katica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 2816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8117.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Tésza

Töltelék

Elkészítés

Tésza

  1. Első lépésként a tölteléket előkészítjük oly módon, ahogy azt lent leírtam.
  2. A tojások fehérjét felverjük habnak, félretesszük. A lisztet, túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. Végül a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat vagy tepsit jól kivajazunk, és a tésztának kb. felét elsimítjuk benne. Ne lepődjünk meg, hogy nagyon kevés a tészta, meg fog nőni, és akkor jó lesz. Csak ez első alkalommal elég hihetetlen. Erre rátesszük az előkészített szilva felét. (Én úgy szoktam, hogy egy fél szilvát négybe vágok, és ezeket a kis kockákat teszem rá.) Majd a maradék tésztát eloszlatjuk a tetején. Ismét az lesz a helyzet, hogy itt-ott kilátszik a szilva, mintha nem lenne elég a tészta. De ne foglalkozzunk vele. Majd a tetejére szépen rátesszük a maradék fél szilvákat.
  4. Ha készen van, megszórjuk fahéjjal, zsemlemorzsával, és a margarint kis kockákra vágva a tetejére tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ha kész, kicsit várunk vele, mert forrón szétesik a tészta. Ha picit kihűlt, szeletelhetjük. Meg lehet szórni a tetejét porcukorral.

Töltelék

  1. A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a 3 kanál porcukorral, és ráöntjük a rumaromát. Természetesen lehet rumaroma helyett 2 evőkanál sütőrummal is készíteni. Összekeverjük kissé, és így állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény katica konyhájából
katica32 9 recept

Legjobb ezt a süteményt friss szilvából készíteni, isteni íze van. De természetesen lehet fagyasztott szilvából vagy befőttből is.

Hozzávalók

Tésza

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...