r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Juditta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szilvás lepény Juditta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3808.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3333 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 4643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha kovásszal készítjük, akkor a kovászt eldolgozzuk a langyos cukros tejjel.
  2. Kimérjük a lisztet, és egy kelesztő tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a margarint és az olajat, kézzel összedolgozzuk, és hólyagosra dagasztjuk.A tejjel eldolgozott kovászhoz adjuk a lisztet, margarint, olajat, sót, és alaposan megdagasztjuk.
  3. Letakarjuk, és meleg, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
  4. A sütő méretű tepsit nagyon vékonyan margarinnal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  5. A megkelt tésztát egy tiszta, lisztezett felületre öntjük, és egy sodrófa segítésével gáz tepsi méretűre nyújtjuk.Ha kovásszal dolgozunk, a tészta nagyon lágy lesz,rögtön a tepsibe lehet tenni, és ott kilapogatni, húzogatni a tepsi méretére.
  6. A megmosott, kimagozott, felezett szilvát a húsos felével a tésztára sorakoztatjuk, jó sűrűn, hogy a tészta alig látszon ki.
  7. Az őrölt fahéjat összekeverjük a kristálycukorral, és egyenletesen a tetejére szórjuk.
  8. A tejfölt összekeverjük, és kiskanállal a szilva tetejére locsolgatjuk. Ne rakjuk rögtön a sütőbe, hagyjuk kb. negyed órát állni (a tészta újra megkel).
  9. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16032
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves barátnőm, aki 1000 km-re volt tőlem a névnapomon, ezzel a recepttel lepett meg. Mivel mindketten előszeretettel használunk kovászt a kelt tésztákhoz, odabiggyesztette, hogy nyugodtan csináljam meg azzal. A kovászt este frissítettem, reggel pedig begyúrtam a lepénynek valót. A végeredmény nem olyan lett, mint várható volt, mert a tésztám sokkal jobban megkelt sütés közben, mint amire számítottam Tehát az biztos, ha kovásszal készül, nyugodtan lehet a sütő tepsije mellett egy másik, kicsit kisebb tepsit is készíteni. Nagymamám receptje szerint képzeltem, aki meggyes lepény szakértő, és az ő tésztája nem lesz 3-4 mm-nél magasabb. Az enyém 1 cm magas lett. Persze nagyon finom így is, mert jóízű a tészta, de úgy az igazi, ha nem tudod a kezedben tartani, mert a gyümölcs lepotyogna róla.:D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...