r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Szilvás lepény Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 3127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, beleöntjük a tejet, az olajat és a sütőporos lisztet. Végül a tojsfehérjéből felvert habot is belekeverjük.
  2. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A megtisztított, kimagozott szilvát szorosan egymás mellé sorakoztatjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tepsit betesszük. Kb. 35 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le sütőpapírral. Tűpróba szükséges lehet.
  4. Kihűlés után porcukrozhatjuk, és kockára vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16045
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Ajánló

Bármikor javasolt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában gyakran van itthon szilva, így kézenfekvő, hogy a hétvégi süti is szilvás legyen. Ezt a receptet már kipróbáltam almával és jó kis receptnek bizonyult. A Szalay Könyvek sorozatából való. Köszönet érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...