r
Nosalty Logó

Szilvás kifli túrós tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás kifli túrós tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta összeállítása

Formázás és töltés

Összesen 840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta összeállítása

Formázás és töltés

Összesen 4203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta összeállítása

Formázás és töltés

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 4203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Formázás és töltés

Elkészítés

Tészta összeállítása

  1. A langyos tejben kavarjuk el az instant élesztőt és a vajat.
  2. Egy nagy edénybe tegyük bele az összes többi hozzávalót, és kezdjük el dagasztani, majd adjuk hozzá az élesztős tejet is.
  3. Miután az olajat is hozzáadtuk, valószínűleg el fog válni az edény falától, de ne hagyjuk abba a dagasztást.
  4. Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni, ne ijedjünk meg. (Én még deszkán is gyurmáztam, de szerintem ez a lépés elhagyható, MIVEL RAGADNI FOG. Ha kell, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.) Hagyjuk kelni 1 órát (meleg helyen).
  5. Ha a duplájára kelt ököllel bokszoljunk bele párat (szépen nyomogassuk le), és állítsuk össze a tölteléket.

Formázás és töltés

  1. Kb. fél üveg (kicsit több) lekvárt használtam fel. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk (2-3 mm), és a szokásos módon betöltjük, és feltekerjük.
  2. A feltekert kifliket kivajazott sütőlapra helyezve megkenjük a cukorral elkevert tojással.
  3. Előmelegített sütőben 185 fokon hagyjuk őket sülni "aranybarnaságig". (Ez kb. 25 perc.)
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1274
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilvalekvárt apró kifliben és a vajas-kenyér tetején szeretem a legjobban. Imádom, amikor a sütő melege kissé megkapja a lekvárt, amitől az még ragacsosabb lesz. A pihe puha kiflikék szinte kiabálnak, hogy "Egyél meg". :)  (A házi túró nagyon jót tesz az állagának, legközelebb lehet, hogy többet teszek bele.)

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Formázás és töltés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...