Szilvás grízpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
989
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 126.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.3 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 506.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
989
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, és tepsibe rakjuk, a héja lefelé legyen.
- 3 ek. cukrot 1 cs.vaníliás cukorral összekeverünk, és rászórjuk a szilvákra. 25-30 percet sütjük, a végén magasabb hőfokon pirítjuk.
- A vajat a búzadarával lassú tűzön megsütjük. Közben egy lábosban a tejet a sóval, 2 ek. cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a grízre, és keverve főzzük.
- Mikor a gríz kihűlt, belekeverjük a joghurtot.
- Poharakba szedjük, és sült szilvával azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2558
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű, de finom.:)