r
Nosalty Logó

Szilvás-diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Szilvás-diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 834 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 4175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 834 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 4175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat elkezdjük felverni, közben belekeverjük a tejfölt, a sót, és jó simára kidolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor serceg.
  4. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk a masszába, és ezzel is kidolgozzuk. Közben belecsepegtetjük az aromát is.
  5. A masszát elsimítjuk a tepsiben, majd rádobáljuk a szilvát és megszórjuk őrölt fahéjjal. Aki akarja, szépen elrendezgetheti. Erre rászórjuk a diót.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük, és 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép halványsárga.
  7. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha már könnyen megfogható a tepsi, fordítsuk fejre, hogy a papírt lehúzzuk, mert különben "benedvesedik" a süti. (Ezt én úgy szoktam, hogy két megfelelő méretű tálcát előveszek, és az egyik hátuljára ráfordítom a sütit. Egyszerűen ráteszem a tálcát a tepsire és megfordítom, majd lehúzom a papírt, és a másik tálcára visszafordítom. Nem szokott sok dió lelesni.)
  8. Ha kész, kedvünkre szeleteljük, és igény szerint porcukrozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19866
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Ajánló

Szilvás-diós süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az egyik kedvenc gyümölcsös receptem. A szilvás-diós módozatot még nem találtam itt, ezért tettem fel. Eredetileg cseresznyés-mandulás pite. A Szalay Könyvek sorozatából való. Köszönet érte. Gondoltam, nem lehet rossz így sem. Nem tévedtem, sőt!

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...