Szilvás-diós muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Adriennke26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
688
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
2746
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
688
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 178.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1498.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.4 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1044 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
2746
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd a fél szilvákat is hosszában elfelezzük (nekem elég nagy szilváim voltak, ha kisebbek, akkor felezve is jó, ebben az esetben értelemszerűen 6 db kell belőle).
- A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
- A tésztát szétosztjuk a papírkapszlival kibélelt muffinforma 12 mélyedésébe. Mindegyik közepébe helyezünk egy darabka szilvát, héjával lefelé.
- Előmelegített sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3041
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Adriennke26
32 recept
Eszembe jutott, hogy van még itthon tavalyról dió, és gondoltam, hogy ideje lenne felhasználni. Itt a szilvaszezon is, így hát már meg is született a gondolat, hogy mi lenne, ha kipróbálnám a kettőt együtt. Ehhez a finom őszi muffinhoz az almás-diós sütemény tésztáját használtam fel.