r
Nosalty Logó

Szilvás Bakewell-pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás Bakewell-pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2147.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 3928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szitáljuk egy tálba a lisztet és a porcukrot. Adjuk hozzá a vajat, s morzsoljuk össze a kezünkkel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a citromlevet, hogy tésztát kapjunk. Fedjük le és tegyük fél órára a hűtőbe.
  2. Vajjazzunk, lisztezzünk ki egy alacsony tortaformát, majd simítsuk bele a tésztát és alacsony hőfokon 10 perc alatt süssük elő, míg a tészta aranybarna nem lesz.
  3. A szilvát daraboljuk fel apró kockákra és 5,5 dkg cukorral főzzük egy lábasban 10 percig. Hagyjuk hűlni, majd csöpögtessük le és terítsük a tésztaformára. A szirupra már nincs szükségünk.
  4. Keverjük ki a vajat és a maradék cukrot, amíg könnyű és habos lesz. Egyenként keverjük hozzá a felvert tojásokat és keverjük hozzá a mandulát. Simítsuk ela tölteléket a szilvákon, majd addig süssük, ameddig a töltelék megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7629
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon szilvám és valami igazán finomat akartam belőle készíteni. Sikerült! :) Kínálhatjuk szilvalekvárral is, nagyon jól illik hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...