r
Nosalty Logó

Szilvapálinkás paradicsomos tészta

Pálinkaügynök
Szilvapálinkás paradicsomos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók

817
Kalória
31.3g
Fehérje
128.1g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
329.1g
Víz
17g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1515.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    329.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    658.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1317 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A tésztát bő vízben feltesszük főzni.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, a nyers paradicsomokat felkockázzuk.
  3. A hagymát egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pároljuk.
  4. A bazsalikomot aprítsuk fel (ne túl apróra), majd pároljuk a hagymával pár percig.
  5. Adjuk hozzá a felkockázott (hámozott) paradicsomot, és további 5-10 percig készre pároljuk.Ízesítsük sóval, fűszerezzük frissen őrölt borssal.
  6. Ha a tészta megfőttleszűrjük, és a paradicsomos szószra öntjük, átforgatjuk, és hozzáadjuk a pálinkát, ismét átforgatjuk, és az étel elkészült.
  7. Tányérra rakjuk, és nagyon kevés sajttal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ha nincs paradicsomkonzerv (általában nincs): A nyers paradicsomot egészben, tetején kereszt alakú bemetszést ejtve, pár percig forró vízbe mártva könnyen meg tudjuk hámozni, és így a tiszta zöldséghúst tudjuk felaprítani és megfőzni. A paradicsom és bazsalikom harmóniáját egy jó minőségű szilvapálinkával még kerekebbé tehetjük. Ez az "olaszos" étel a magyar pálinkával megérdemli a "csábító" előnevet. Érdemes kipróbálni, húsmentesen is nagyon finom. Ledő Móni barátnőm kísérletezte ki! Szerintem főzőrandik alapétele lehetne! :)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...