r
Nosalty Logó

Szilvalekváros péksüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Szilvalekváros péksüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 3353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
  2. Utána a tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk.
  3. Hagyjuk 1,5 órát kelni, és újra dagasztjuk.
  4. Utána 1 órát pihentetjük.
  5. Amikor megkelt a tészta, tetszés szerint alakítjuk. Lehet belőle csiga, szív alak, virág, kis kalácsok, mindenkinek tetszés szerint.
  6. Kiszaggatjuk, kis mélyedést csinálunk a közepébe, és abba helyezzük a lekvárt.
  7. Lekenjük tojással, és barnulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2161
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Nagyon szeretem a péksütiket. Volt egy fajta, amit mindig szoktam venni, és gondoltam, megpróbálom. Volt egy alapreceptem a tésztához, azt kicsit átalakítottam (kicsit egészségesebb alapanyagokból állítottam össze). Az eredmény nagyon finom lett! 

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...