r
Nosalty Logó

Szilvalekváros párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Szilvalekváros párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Szóráshoz

Összesen 365 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Szóráshoz

Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Szóráshoz

Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 365 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4158 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Szóráshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Egy akkora csészével korongokat szaggatunk, mint a derelyekészítő átmérője.
  5. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
  7. 180 fokon 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
  8. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×28
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16280
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros párna
Andi80_ 380 recept

Még maradt a fogadott nagyitól kapott szilvalekvárból a Szilvalekváros ravioli kalácskák elkészítése után, és most ezt az egyszerű kis édességet sütöttem belőle. Fogyaszthatjuk desszertként, de akár egy tartalmas leves után is lehet második fogás. Két nagyobb tepsit töltött meg.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...