r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta ahogy Tekovacs készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Szilvalekváros bukta ahogy Tekovacs készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 498 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 3982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 498 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 3982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A folyékony hozzávalókat összekeverjük, kenyérsütőbe rakjuk.
  2. Hozzáadjuk az élesztővel elkevert lisztet.
  3. A dagasztó program lejártakor azonnal formázható a tészta.
  4. Kb.10x10-es kockákra vágjuk a kinyújtott tésztát, és 1 ek jó kemény szilvalekvárt rakunk a közepükbe.
  5. Feltekerjük, megformázzuk, és kivajazott, magasabb falú tepsibe rakjuk, tojással megkenjük és azonnal mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Közepes, majd később 2-3-as fokozaton készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15033
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Ajánló

Buktát is mindig az én régi, jól bevált kelttészta receptem alapján készítek. A Tupperware keverőtálhoz kaptam még régebben, de amióta kenyérsütő gépet használok, mindig abban csinálom. Azoknak, akik kisebb tételben szeretnek sütni, ide írom az 50 dkg liszthez szóló adagokat is: 50 dkg liszt, 3-4 dl tej, csipet só, 2 kanál cukor, 2 kanál étolaj, 1 tojás vagy két sárgája (utóbbitól finomabb), 1 cs porélesztő. Ha nem gépben keverjük, akkor természetesen keleszteni, melegítgetni kell a tésztát, de az Expressz élesztő akkor is sokat gyorsít a dolgon:) A 70 dkg lisztből két tepsi, összesen 30-32 bukta lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros bukta ahogy Tekovacs készíti
tekovacs 91 recept

Nemrég kaptam egy nagy üveg, jó kemény, házi szilvalekvárt. Leteszteltem: tökéletes a szilvásbuktához. :)

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...