r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 3521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, tojáshoz, cukorhoz, és reszelt citrom héjához, és készre dagasztjuk.Többnyire kézzel szeretek dagasztani, éreznem kell a tészta minőségét:-), amikor már majdnem készre dagasztottuk, vagyis amikor már a tésztánk elválik az edénytől, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és készre dagasztjuk. Letakarva kb. egy órán keresztül pihentjük. Amíg kel a tészta, előkészítjük a lekvárt. Beletehetjük simán is, úgy ahogy van, aki szeret kísérletezni, annak ajánlom ezt a verziót: a sűrű szilvalekvárt elkeverjük a fahéjjal, pici rummal és reszelt citrom héjával. Pici rum elegendő, attól függ, milyen keményre sikerült a múlt évi szilvalekvárunk. :-) Az egészet jól elkeverjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 5 mm-re kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle. Egy kávéskanál segítségével mindegyik körbe teszünk szilvalekvárt, és finoman összenyomkodjuk a tésztát. Zsírozott (vajazott), lisztezett tepsire rakjuk, pici helyet hagyva egymás közt, majd bekenjük a tetejét olvasztott vajjal.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Amíg a sütő bemelegszik, a tepsiben pihentetjük még a buktákat kb. 20-30 percig. 180 fokon 15 percig sütjük, majd 150 fokra csökkentjük a hőfokot, és így sütjük még kb. 30-35 percig.
  4. A félig kihűlt buktát finoman szórt porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3439
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén egy nagyis recept, pikk-pakk, és nincs is belőle, és az elkészítése is nagyon egyszerű. Bármilyen lekvárral elkészíthető. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...