r
Nosalty Logó

Szicíliai citromsütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szicíliai citromsütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2999.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 2454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk egy 18-20 cm-es formát, ami lehet a képen látható kuglóforma is vagy sima tortaforma.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a citrom és a narancsok héját. Mondanom sem kell, hogy csakis bio gyümölcsöt használjunk erre a célra! Ha nincs narancs, jó narancsolaj is, természetesen 100%-os.
  4. A lecsavart citrom és narancslevet és az őrölt diót belekeverjük a tojássárgás masszába.
  5. Aztán beletesszük a lisztet is, amibe elkevertük a sütőport.
  6. A tojásfehérjét külön felverjük, és nagyon óvatosan elkeverjük a tojásos masszával.
  7. A kivajazott és morzsázott formába beletesszük a tésztát, és 180 fokon nagyjából 35-40 percig sütjük. Tűpróba nem árt. Ha kész, hagyjuk a formában még 10 percet pihenni.
  8. Tálalhatjuk tejszínnel (200g), amibe teszünk egy teáskanál fahéjat, két teáskanál cukrot és narancshéjat, felverjük, és a kihűlt süti mellé szervírozzuk. Szuperül passzol hozzá, de én most nem készítettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18-20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 898
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 15.

Ajánló

Mindenkinek, aki egy kis savanykás könnyűségre vágyik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy csudajó olasz szakácskönyvem, és ebben van ez a szicíliai sütemény recept. Itt az oldalon hiába kerestem olyat, ami vajmentes, és nekem nem ízlik az, ami tocsog a vajban. Tehát ez az én vajmentes, savanykás, citromos sütim. Finom, nem száraz és könnyű. Én mindent egészséges hozzávalókból készítek, ezért sincs porcukorral megszórva. Természetesen el lehet készíteni fehér liszttel és cukorral is, az eredeti recept is így írja. Nekem azonban fontos a tudatos táplálkozás, ha eszünk, akkor jót együnk. A sütim azért is ilyen barna, mert a kókuszcukor eleve sötét és a liszt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...