r
Nosalty Logó

Szerelem kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelem kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Összesen 5066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 5066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Kovász

  1. Melegítsük meg a kefirt, és keverjük el benne a cukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne az élesztőt is. Borítsuk le az edényt, és hagyjuk meleg helyen kb. 20 percre.

Tészta összeállítása

  1. Ha felfutott az élesztő, akkor keverjük hozzá a két felvert tojást, a maradék cukrot, majd adagonként adjuk hozzá a lisztet (2,5 decis csésze). Minden adag lisztet dolgozzunk el alaposan.
  2. Mielőtt az utolsó adag lisztet beletennénk, dolgozzuk el benne a puha vajat is.
  3. Dagasszuk 10 percig. A tészta szépen elválik az edény falától.
  4. Kicsit lisztezzük le a tetejét. Borítsuk le egy tiszta kendővel, és tegyük meleg helyre kelni.
  5. Körülbelül két óra kelesztés után a tészta a duplájára fog nőni.
  6. A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk. (60 x 40)

Töltelék

  1. A kinyújtott tészta felszínét kenjük meg vajjal, szórjuk meg darált dióval, cukorral és a fahéjjal, végül a beáztatott szilva kockákat is egyenletesen oszlassuk el rajta.
  2. Tekerjük fel, mint a bejglit. Kicsit lapítgassuk le tekercset a tenyerünkkel.
  3. A tekercs végétől számítva 20 centire, középen vágjuk szét a tekercset. Az egyben maradt részét helyezzük bele egy szív alakú sütőforma közepére.
  4. A két szabadon maradt részt kezdjük el fonni már a formában, hogy az a formát kitöltse. Ezt a műveletet érdemes bátran gyors mozdulatokkal végezni.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütő aljába helyezzünk egy fém edényt, amibe két deci vizet töltöttünk.

Kenéshez

  1. 15 perc sütés után vegyük ki a kalácsot, és hagyjuk nyitva a sütő ajtaját. Kenjük meg a kalácsot mézzel elkevert tojással.
  2. A megkent kalácsot tegyük vissza a sütőbe.
  3. 20 perc után végezzünk tűpróbát. Igencsak sütőfüggő, hogy mikor lesz jó. (Én 5 percenként ellenőriztem.:) ) Ha nagyon barnul a teteje, akkor borítsuk le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2176
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A finom kalács foszlós és puha. Rétegeiben a dió és a szilva a nyelvünkön násztáncot jár. A falatok vattacukorként válnak ki. Hideg téli estéken egy bögre forró kakaóval kortyolgatva garantáltan visszarepít a gyerekkorba...

Hozzávalók

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...