r
Nosalty Logó

Szendvicstorta Prittától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szendvicstorta Prittától
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékalaphoz

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 992 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékalaphoz

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 9902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékalaphoz

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 992 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    380.1 g

Zsír

  • Összesen
    572.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26748.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    707 mg
  • Kálcium
    4001 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    4426 mg
  • Nátrium
    16573 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8427 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1729 micro
  • Kolin:
    1481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8113 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    3579 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    5184 micro
Összesen 9902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A töltelékalaphoz

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A töltelékalaphoz

  1. Az alapot elkészítjük a kenyérszeletekből, erre tökéletes a boltban kapható, puha, vékony szeletelt kenyér. Lehetőleg minél nagyobb szeletek legyenek, ebből kell 1-2 csomag kell.
  2. A töltelék készítése: Minden réteg más töltelék legyen (én 3 félét készítettem). Nem csak a kenyerek tetejét kenjük meg, hanem oldalukat is, így összeragadnak majd. Minden töltelék fölé kerül valami plusz. Fontos, hogy vastag legyen eléggé a töltelék, mert egyrészt összetartja az egészet, másrészt át kell hogy járja, hogy ne legyen száraz.
  3. Az első töltelék készítése: A krémsajtot (lehet ízesített is, mi zöldfűszereset használtunk) vajjal vagy tejföllel ki lehet keverni, így könnyebben kenhető lesz. Erre kerül valami plusz íz: lehet sonka, tojáskarikák, uborkakarikák, sajtlapok.
  4. Második töltelék készítése: A májkrémet szintén ki lehet keverni vajjal, tejföllel, könnyebben ragad és kenhető. Erre sült bacon kerül. Lehet baconszelet vagy előre aprított bacondarabok.
  5. Harmadik töltelék készítése: majonéz, tört főtt tojás, tejföl keveréke. Erre megint kerülhet valami, amit már írtam, csak más, mint az elsőben. Ha az elsőre tettünk pl. tojást, ide jöhet sonka.
  6. Ha kész az összes réteg, megkenjük most a tetejét és az oldalát: erre jó a tejföl vagy tejföl majonéz keveréke.
  7. Lehet díszíteni. A szélére ragaszthatunk sajtlapokat, ahogy én tettem, vagy salátaleveleket, de igazából bármit, ami tetszik. Erre meg jöhet a felsorolt díszek közül, kinek mi tetszik. mintákat lehet kitalálni.
  8. Miután elkészült, a hűtőben pihentetjük olyan 1-2 órát. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10515
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha tortáról volt szó, akkor mindig valami pudingos piskóta készült gyümölcsökkel. Na, idén szakítottunk a hagyományokkal. Apa amúgy is jobban rajong a sósért, így idén svéd szendvicstorta, smörgåstårta készült. Nem hittem volna, hogy sikerül utánoznom a boltban kapható remekműveket, de a visszajelzések olyan pozítívak voltak, hogy elhiszem, hogy sikerült. Ezentúl bátrabban állok neki a készítésnek.

Hozzávalók

A töltelékalaphoz

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...