r
Nosalty Logó

Szedres-mákos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Szedres-mákos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos alaphoz

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos alaphoz

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 4458 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos alaphoz

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 371 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    309.5 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7693.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1935 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 4458 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A mákos alaphoz

A túrókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A mákos alaphoz

  1. Mákos alap elkészítése:
  2. Egy 26 cm-es kerektortaforma alját kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A tojásfehérjéket pici sóval és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük.
  4. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a 3 tojássárgát, a citromhéjat, a mákot, a mogyorót és végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  5. A tortaformába öntjük a masszát, és 25-30 percig sütjük.
  6. (Ha kivettük a sütőből, össze fog esni, de ez nem baj.) 5 percig pihentetjük, levesszük róla a sütőpapírt.
  7. Túrókrém készítése:
  8. A zselatint betesszük egy kis pohárba, és ráöntünk 1 dl vizet.
  9. A túrót szitán áttörjük (ez akár el is maradhat, csak akkor nem lesz annyira selymes a krém).
  10. A zselatint mikróban 700 watton fél perc alatt felolvasztjuk. Hozzákeverünk 3 evőkanál túrót, aztán az egészet a maradék túróhoz adjuk.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán (fakanállal) beleforgatjuk a túrókrémbe.
  12. Összeállítás:
  13. A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral, alját és oldalát is. (Az oldalát könnyebb úgy, hogy a karima méretére vágott sütőpapír csík alá helyenként 1-1 pötty vajat teszünk.)
  14. Belehelyezzük a mákos alapot, rásimítjuk a túrókrémet. és 6-12 órára a hűtőbe tesszük.
  15. A tetejét szederrel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35589
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Mari 66 torta c. könyvéből készítettem, némi módosítással.

Hozzávalók

A mákos alaphoz

A túrókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...