r
Nosalty Logó

Szedres-banános gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Szedres-banános gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 1647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 1647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Elkészítés

A tortához

  1. A gyümölcstorta formát kivajazzuk, és kilisztezzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük, amíg a többivel el nem készülünk.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás porcukorral, és amikor már szép fényes, óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután elővesszük a hideg tojáshabot, és kb. az 1/3-ával durván fellazítjuk a masszát, utána pedig nagy mozdulatokkal belevegyítjük a többit. A formába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb.15-20 perc sütési idő kell neki. (Én szoktam a sütő aljába egy kis edényben vizet rakni!)
  4. Miután megsült, óvatosan kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Közben alufóliábólperemet készítünk úgy, hogy a torta peremébe állítjuk, és hagyjuk, hogy a peremen túllógjon (ld. kép).
  5. Közben a pudingon lévőútmutatás alapján megfőzzük a pudingot, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk. Ha kész,a felét a tortára kenjük, és rátesszük a szedret. A maradék pudingot pedig erre öntjük. A felszeletelt banánt a torta tetejére sorakoztatjuk.
  6. A gyümölcskocsonya felét 1,5 dl vízzel összefőzzük, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Ha már kezd dermedni, óvatosan a tortára öntjük, majd megvárjuk, míg a torta teljesen kihűl. Ezután már eltávolítható a fólia, és gyorsan bekebelezhető a torta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16575
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Ajánló

A perem elkészítése eleinte egy kicsit bonyolult lehet, de nem az!!!!! Előnye pedig, hogy így sokkal több töltelék fér a tortára!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

A férjem nincs oda a süteményekért, de ebből a tortából akár a felét is képes egyszerre megenni!!!

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...