r
Nosalty Logó

Szedres-áfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mazsolino
Szedres-áfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    498.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 6991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsiusra, alsó-felső sütés.
  2. A margarint felolvasztjuk, majd összekeverjük a darált kekszmorzsával. Egy tortaformát kibélelünk feszesen sütőpapírral.
  3. A tortaformába tapicskoljuk a kekszes keveréket úgy, hogy a forma oldalát is befedje a keksz.
  4. Sütőbe tesszük, majd 10 percig sütjük, hogy megkeményedjen.

Krémhez

  1. A krémhez minden hozzávalót összekeverünk egy nagy tálban, belekeverjük az étkezési keményítőt.
  2. A tortaformába szórjuk az áfonya felét, majd ráöntjük a krémet, de csak a forma 3/4 részéig. A tetejére szórunk még egy kis áfonyát.
  3. Betesszük az egészet sütni 45-50 percre. Ha a süti elkezd barnulni, tegyünk a tetejére sütőpapírt, hogy ne égjen meg a teteje, de a belseje megsüljön rendesen.
  4. A formában kihűtjük, majd óvatosan körbevágjuk, hogy ne törjön össze a keksz.

Díszítéshez

  1. A tetejét körberakjuk a szederrel és a maradék áfonyával, majd a hűtőbe tesszük másnapig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2296
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mazsolino 8 recept

Szerettem volna valami egyszerű, de finom krémes sütit készíteni, így elkezdtem recepteket nézni. A sajttorta mellett döntöttem, de módosítottam az alaprecepten a saját ízlésünknek megfelelően. Nem bántam meg :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...