r
Nosalty Logó

Szederkrém torta Zila tortaformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szederkrém torta Zila tortaformában
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 2080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A töltelékhez

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 2080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Elkészítés

A tortához

  1. A szedret a cukorral feltesszük főni, de csak addig főzzük, míg a cukor elolvad. Közben botmixerrel összeturmixoljuk.
  2. Hűlni hagyjuk, majd egy keveset elveszünk belőle. Ezzel töltjük meg a torta felét.
  3. A tejszínt felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
  4. A zselatint kevés vízben feloldjuk és addig melegítjuk a tűzhelyen, míg színtelen nem lesz.
  5. A tejszínhez óvatosan hozzákeverjük a szederpürét és a zselatint is.
  6. A tortaformát kifújjuk a formaelválasztóval, és beletöltjük a szederkrémet.
  7. Tömörítjük úgy, hogy az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok kijöjjenek, mert különben nem lesz szép egyenletes a "tésztánk".
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy 1 órára a fagyasztóba.
  9. Mikor kivesszük, óvatosan levesszük a szilikonformát és a fémkarikát is lehúzzuk.
  10. A tejből és a pudingporból szokásos módon pudingot készítünk, hűtjük.
  11. A félretett szederpürével betöltjük a torta felét, a pudinggal a másik felét.
  12. Tejszínhabbal és szederszemekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6955
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a Zila formákat, mikor megkaptam, sok mindent kipróbáltam, köztük ezt a receptet is.

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...