r
Nosalty Logó

Szász búzakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Szász búzakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2500 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4286.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    2864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 2500 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. fél dl langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. (Lefedve gyorsabb!)
  2. A liszben eloszlatjuk a sót, és a megkelt élesztővel, az olvasztott zsírral és annyi langyos tejjel, hogy ne legyen lágy, tésztát készítünk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, míg sima és rugalmas lesz.
  3. Cipóvá alakítjuk, zsírral megkenjük, és langyos helyen, letakarva, 1 órát kelesztjük.
  4. Ekkor átgyúrjuk, kenyérré formázzuk, és zsírozott-lisztezett tepsire téve, még fél órát kelesztjük.
  5. A tetejét tojássárgával megkenjük, éles késsel átlósan bevagdossuk.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6900
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Ajánló

Ha a sütőnk nem hőlégkeveréses, plusz 20°C-ot kell a sütésnél biztosítani! Ha nagyon pirulna a kenyér, akkor 15 perc után csökkenthetjük a hőfokot egy kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó sok kenyérreceptem van (ez pl. közel húsz éves), és az utóbbi időben próbálgatok különböző kenyereket sütni. Kíváncsi vagyok, melyik miben lesz más, ha kicsit másak a hozzávalók. Ez a szász kenyér (fogalmam sincs, miért ez a neve) különösen finom. De hát melyik nem, ami otthon sül?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...