r
Nosalty Logó

Szánter fincsi almása

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Szánter fincsi almása
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 6913 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7484 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3311 micro
  • β-crypt
    439 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 6913 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük az almát.
  2. Amikor már puha és levet eresztett, akkor tesszük bele a cukrozott pudingot és szükség szerint búzadarát (csak akkor kell bele a búzadara, ha levesebb almát kapunk).
  3. Előre készítsük el a krémet, mert hidegen kell a tésztára kenni!
  4. A tésztába valókat közepes keményre gyúrjuk, és két gombócot formázunk.
  5. Az egyik gombócot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd szép sorban rárakjuk a kekszet. Erre jön az almatöltelék, majd mindezt befedjük a felső tésztalappal.
  6. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk apróra vágott szilvával.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy ne pukkadjon fel sülés közben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10885
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 04.

Ajánló

Az almatöltelékbe csak akkor kell a búzadara, ha híg marad a krém. Attól függ, mennyire leves az alma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szánter fincsi almása
Atkáriné Terike 17 recept

Meglepetés lett ez a süti, mert nem gondoltam, hogy ennyire finom és mutatós lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...