Szalonnás spárgával töltött pulykamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 30% Zsír
A pulykamellhez és a körethez
-
125g pulykamell196 kcal
-
105g zöldspárga15 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g zöldborsó16 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1777
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 30% Zsír
A pulykamellhez és a körethez
-
500g pulykamell785 kcal
-
420g zöldspárga59 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
7107
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 30% Zsír
A pulykamellhez és a körethez
-
23.8g pulykamell37 kcal
-
20g zöldspárga3 kcal
-
4.8g füstölt szalonna31 kcal
-
7.1g trappista sajt25 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.8g zöldborsó3 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
9.5g zsemlemorzsa38 kcal
-
16.2g napraforgó olaj143 kcal
Összesen
338
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 147.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1861.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 223.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
1777
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 212.3 g
Zsír
-
Összesen 589.6 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 246 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 151 g
-
Koleszterin 1175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7447.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 1594 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 2449 mg
-
Nátrium 2745 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 892.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 147 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 1308 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1881 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4574 micro
Összesen
7107
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A pulykamellhez és a körethez
-
0.5 kg pulykamell
-
6 db zöldspárga
-
petrezselyem ízlés szerint
-
10 dkg vaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A panírozáshoz és a sütéshez
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A pulykamellhez és a körethez
- A pulykamellből 4x12dkg-os szeletet vágunk,majd kiklopfoljuk őket, és enyhén sózzuk, mert a szalonna valoszínű így is sós.
- A szalonnát apró kockára vágjuk, a spárgát is feldaraboljuk, a kevés petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd egy kevés reszelt sajttal összekeverjük őket.
- Amikor ez megvan, a hús szeletekben szétosztva a húsokat felgöngyöljük, majd bepanírozzuk őket.
- 170-180 fokos olajban kisütjük őket (fritőz).
- Köret: a zsenge zöldborsót, ha fagyasztott, meleg víz alatt egy kicsit kinyomjuk, majd a vajon megforgatjuk.
- Ízesítjük egy kis ételízesítővel és fehérborssal.
- Lehet tálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 915
- Feltöltés dátuma: 2012. december 02.
Ajánló
Félszáraz bor! Fehér vagy vörös, ki mit szeret!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a különféle töltött húsokat! Én ahol dolgozom, ott van spárgaszezon, szerintem így jött az ötlet!:) Azért annyit hozzátennék, hogy ez friss spárgával és zöldborsóval isteni!