r
Nosalty Logó

Szalonnás-hagymás tepsis túrós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Szalonnás-hagymás tepsis túrós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1032 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.1 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1032 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9300.7 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 5158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kisütjük a szalonnákat. Néhány szeletet a sima szalonnából "kakastaréj" szerűen bevagdosunk (én a bőrét nem hagytam rajta, ezért nem "kunkorodik"), teflon serpenyőben lassú tűzön kisütjük, kiszedjük egy tányérra.
  2. A visszamaradt zsírjába tesszük a többi sima, kockára vágott szalonnát, ezt is lassú tűzön kisütjük, majd leszűrjük, a szalonnát tányérra tesszük, a zsírját is felfogjuk egy kis lábasba - a serpenyőben hagyunk kevés zsiradékot.
  3. Ezen a kevés zsiradékon a csíkokra vágott bacon szalonnát sütjük pirosra, kiszedjük egy külön kis tányérba, s ekkor a vékonyra szeletelt hagymát (enyhén sózzuk) üvegesre pároljuk a zsírban, félretesszük.
  4. A tésztát enyhén sós vízben, a szokásos módon kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, félretesszük.
  5. A túrót egy nagyobb tálban szétnyomkodjuk, beleöntjük a dinsztelt hagymát a zsírjával együtt, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), hozzáöntjük a sült bacon szalonnát, s a sima kisült szalonna felét (kivéve a "kakastaréjokat"), 2 evőkanál tejfölt, 1-2 kanál szalonnazsírt, s jól összekeverjük az egészet - ne legyen száraz a túrós massza, de ne is "tocsogjon". Ezzel a túrós masszával összekeverjük a tésztát.
  6. Egy magasabb falú jénai tál (tepsi) aljára 1-2 kanál szalonnazsírt elkenünk, beleöntjük a tészta felét, a maradék tejföl felét rákenjük, enyhén sózzuk, majd a reszelt füstölt sajtot szórjuk rá. Erre kerül a tészta másik fele, a tetejét a maradék tejföllel bekenjük, enyhén sózzuk, s a reszelt trappista sajttal beszórjuk, betesszük a sütőbe.
  7. 150 fokon, alsó-felső sütéssel sütjük (sercegéstől számítva) 15-20 percig, ekkor a megolvadt tejfölös sajt tetejére egyenletesen elrendezzük a "kakastaréjokat", picit belenyomjuk, s a kisült szalonna kockákat is rászórjuk egyenletesen, visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük még 5-10 percig.
  8. Nem kell pirosra sütni, mert a szalonnák megégnének, csak egy kis színt kapjon a teteje. Kivesszük, néhány percig állni hagyjuk, majd ízlés szerint daraboljuk, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 6937
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Ajánló

A sima szalonnát lassú tűzön süssük ki, így lesz omlós, mállós... Ne legyen "rágós" a szalonna - nincs annál rosszabb!!! Szalonna fajtájától függ, mennyit süssünk ki... Van olyan, amelyikből szalonna alig marad, miután kisült a zsírja... Van olyan, amelyikből pedig kevés zsír sül ki! Ezért a szalonnától függ, mennyit sütünk ki! Valami új "köntöst" szerettem volna adni a túrós tésztának, egy kicsit fel szerettem volna dobni a megszokottat... Kevés töprengés után született meg ez a "történet"! Nagyon finom lett, ajánlom kipróbálásra azoknak, akik egyébként szeretik a hagyományos változatát! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!:) Itt szeretném megjegyezni, a személyek számával mindig bajban vagyok... Ez attól is függ, kinek mekkora a "befogadóképessége", gyerek, felnőtt, férfi, s még sorolhatnám... Ezt én 4-6 főre gondolnám!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam egy merészet, hogy "beújítok"... Ez sült ki belőle... Nagyon finom lett, meg kell mondanom! :) Ajánlom kipróbálásra! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...