Szalonnás-hagymás tepsis túrós tészta
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
100g tehéntúró147 kcal
-
50g tészta186 kcal
-
36g lilahagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g füstölt szalonna262 kcal
-
40g bacon157 kcal
-
20g füstölt sajt66 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
66g tejföl131 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
330g tejföl653 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
26.9g tehéntúró40 kcal
-
13.4g tészta50 kcal
-
9.7g lilahagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10.8g füstölt szalonna70 kcal
-
10.8g bacon42 kcal
-
5.4g füstölt sajt18 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
17.7g tejföl35 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1860.1 g
-
Cink 262 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 370.5 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9300.7 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1493 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 2595 mg
-
Nátrium 2300 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 950.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 752 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 129 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 663 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 740 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
-
50 dkg tehéntúró
-
2 közepes db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
20 dkg bacon
Elkészítés
- Először kisütjük a szalonnákat. Néhány szeletet a sima szalonnából "kakastaréj" szerűen bevagdosunk (én a bőrét nem hagytam rajta, ezért nem "kunkorodik"), teflon serpenyőben lassú tűzön kisütjük, kiszedjük egy tányérra.
- A visszamaradt zsírjába tesszük a többi sima, kockára vágott szalonnát, ezt is lassú tűzön kisütjük, majd leszűrjük, a szalonnát tányérra tesszük, a zsírját is felfogjuk egy kis lábasba - a serpenyőben hagyunk kevés zsiradékot.
- Ezen a kevés zsiradékon a csíkokra vágott bacon szalonnát sütjük pirosra, kiszedjük egy külön kis tányérba, s ekkor a vékonyra szeletelt hagymát (enyhén sózzuk) üvegesre pároljuk a zsírban, félretesszük.
- A tésztát enyhén sós vízben, a szokásos módon kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, félretesszük.
- A túrót egy nagyobb tálban szétnyomkodjuk, beleöntjük a dinsztelt hagymát a zsírjával együtt, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), hozzáöntjük a sült bacon szalonnát, s a sima kisült szalonna felét (kivéve a "kakastaréjokat"), 2 evőkanál tejfölt, 1-2 kanál szalonnazsírt, s jól összekeverjük az egészet - ne legyen száraz a túrós massza, de ne is "tocsogjon". Ezzel a túrós masszával összekeverjük a tésztát.
- Egy magasabb falú jénai tál (tepsi) aljára 1-2 kanál szalonnazsírt elkenünk, beleöntjük a tészta felét, a maradék tejföl felét rákenjük, enyhén sózzuk, majd a reszelt füstölt sajtot szórjuk rá. Erre kerül a tészta másik fele, a tetejét a maradék tejföllel bekenjük, enyhén sózzuk, s a reszelt trappista sajttal beszórjuk, betesszük a sütőbe.
- 150 fokon, alsó-felső sütéssel sütjük (sercegéstől számítva) 15-20 percig, ekkor a megolvadt tejfölös sajt tetejére egyenletesen elrendezzük a "kakastaréjokat", picit belenyomjuk, s a kisült szalonna kockákat is rászórjuk egyenletesen, visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük még 5-10 percig.
- Nem kell pirosra sütni, mert a szalonnák megégnének, csak egy kis színt kapjon a teteje. Kivesszük, néhány percig állni hagyjuk, majd ízlés szerint daraboljuk, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 6937
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.
Ajánló
A sima szalonnát lassú tűzön süssük ki, így lesz omlós, mállós... Ne legyen "rágós" a szalonna - nincs annál rosszabb!!! Szalonna fajtájától függ, mennyit süssünk ki... Van olyan, amelyikből szalonna alig marad, miután kisült a zsírja... Van olyan, amelyikből pedig kevés zsír sül ki! Ezért a szalonnától függ, mennyit sütünk ki! Valami új "köntöst" szerettem volna adni a túrós tésztának, egy kicsit fel szerettem volna dobni a megszokottat... Kevés töprengés után született meg ez a "történet"! Nagyon finom lett, ajánlom kipróbálásra azoknak, akik egyébként szeretik a hagyományos változatát! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!:) Itt szeretném megjegyezni, a személyek számával mindig bajban vagyok... Ez attól is függ, kinek mekkora a "befogadóképessége", gyerek, felnőtt, férfi, s még sorolhatnám... Ezt én 4-6 főre gondolnám!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gondoltam egy merészet, hogy "beújítok"... Ez sült ki belőle... Nagyon finom lett, meg kell mondanom! :) Ajánlom kipróbálásra! :)