r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Évi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk Évi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 7074 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 7074 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 0,5 dl tejben pici cukorral 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a porcukrot.
  3. A lisztből, sárgájából, olvasztott vajból, langyos tejből, élesztőből lágy kelt tésztát dagasztunk, kb. 1,5 órát kelesztjük, legalább a kétszeresére.
  4. A gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy pohár szájával kiszaggatjuk. Fél órát pihentetjük.
  5. Sütés: Itt lehet elrontani a fánkot, ezért ezeket a szabályokat kell betartani, a sütés közepes lángon történik. A túl magas hőfokon a fánk belseje nyers marad! Gyorsan sül, nem lehet otthagyni. Ujjunkkal mélyedést nyomunk a fánkba, és a középforró olajba mélyedéssel lefele belerakunk annyi darabot, ahány kényelmesen elfér. A fánk ugyanis még dagadni fog sülés közben. Fedővel letakarjuk a serpenyőt, ettől lesz a fehér szalag az oldalán, gyakran nézegetjük, hogy az alja nehogy túlbarnuljon. Az elején fél-egy perc múlva. Ha kellően barnára sült, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább, kiszedés után forrón cukrozzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15803
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házi fánk sokkal jobb ízű, mint a bolti. Kisfiam rekordja 3 évesen 12 darab volt.:) Azért is lehet ennyit megenni belőle, mert nagyon könnyű a tészta. Hatalmas tepsivel lesz ebből a 60 dkg lisztből. Másnap picit megmikrózva szinte ugyanolyan finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...