r
Nosalty Logó

Szalagos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Szalagos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 1086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 13044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    978.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    427 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    320 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    855.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    354 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 13044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a maradék porcukrot és a sót.
  3. A közepébe mélyedést készítünk, és ide tesszük a tojások sárgáját, rumot, az olvasztott (de nem forró) vajat és a felfuttatott élesztőt.
  4. Még kb. 5 dl tejjel jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Eleinte a kezünkre és a tálra is ragad, de kb. 10 perces dagasztás után szépen elválik az edény falától.
  5. Belisztezzük a tálat és a tészta tetejét, és egy konyharuhával letakarva kb. 1 órán át langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  6. Egy lisztezett deszkára borítva kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk és nagyszagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
  7. Közben egy nagyobb lábasban (azolajlegalább 3 cmmélységű legyen)melegedni tesszük az olajat.
  8. Ha az olaj kellőképpen meleg (egy fánkot beletéve tudjuk leellenőrizni), akkor annyi tésztát teszünk bele, hogy szabadon tudjanak egymás mellett úszni. Úgy tesszük bele a fánkokat, hogy megfordítjuk és a felső részük kerüljön alulra.
  9. A fánkokat először fedő alatt sütjük kb. 2-3 percig, majd egy lapát segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük ugyanannyi ideig.
  10. Az olajból kivéve papírszalvétára szedjük a fánkokat, és melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 478
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 130299
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 17.

Ajánló

@{Sárgabarack dzsemmel:Sárgabarack dzsem 1.} tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos fánk
ze(n)derta 188 recept

A farsang a vízkereszttől, január 6-tól hamvazószerdáig, a Húsvétot megelőző 40 napos böjti időszak kezdetéig tartó időszak. A farsang az eszem-iszom, mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás, táncmulatságok, maszkabálok zajos időszaka.   Hazánkban tájegységenként különböző szokásokkal igyekeznek a telet mielőbb kiűzni, hogy csak a mohácsi busójárást, vagy szalmabáb-égetést említsük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...