r
Nosalty Logó

Szaftos mustáros karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szaftos mustáros karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 883 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat kiklopfoljuk, majd a szeletekhez 1-1 gerezd fokhagymát megtisztítunk, megroppantunk, és feldarabolunk, és a hússzeletek egyik oldalába szépen bemasszírozzuk, belenyomkodjuk. Ezután a szeletek mindkét oldalát ízlés szerint megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk. Célszerű, ezt az egész műveletsort egy picit hamarabb elvégezni, és a húsokat kicsit félretenni a hűtőbe, hogy átvegyék az ízeket, de nem kötelező (én kb 3/4 órát "pihentettem" őket).
  2. A császárszalonnát 0,5-1 centi vastagságú csíkokra vágjuk, én 4 ilyen csíkot csináltam, minden szelet húshoz passzolt egy szalonnadarab. A tetejüket beirdaljuk. Egy olyan serpenyőt teszünk a tűzhelyre, aminek kicsit magasabb pereme van, beledobjuk a szalonnákat, és elkezdjük közepes lángon sütni őket, hogy a zsírjuk kisüljön, és szépen megpiruljanak.
  3. Ha ez kész, kivesszük a szalonnákat, félretesszük. Ha nem sült volna ki elég zsír, egy kevéske zsiradékkal pótoljuk.
  4. Ezután a húsok mindkét oldalát meghintjük liszttel, majd először a fokhagymás felükkel fölfelé a forró zsiradékba dobjuk őket. Ez azért fontos, mert ha egyből a fokhagymás felüket kezdjük sütni, mire a hússütés végére érünk, a fokhagymadarabok megégnek, és megkeserednek. Ha a fokhagymamentes oldal már lepirulgatott, fordítunk egyet a húsokon, majd ha a másik oldal is kész, a húsokat is kivesszük.
  5. A lángot egészen kicsire visszavesszük, és a serpenyőbe öntjük a félkörökre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát. Löttyintünk alá egy nagyon kevés vizet, és szépen felkaparjuk az edény aljához tapadt pörzsanyagot, elkevergetjük. Meghintjük a köménnyel, elkeverjük, majd ezen a kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk az "alapot".
  6. Mikor ezzel megvagyunk, visszatesszük a hús- és szalonnaszeleteket, beletesszük a paprikakrémet (ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípőset), szintén ízlés szerint még egy kis mustárt, a fűszerpaprikát, valamint hozzáöntünk még kb. 1,5 deci vizet, és jól összeforgatjuk az egészet. (Ha úgy találjuk, sózhatjuk is, de vigyázni kell, jómagam belefutottam abba a hibába, hogy nem vettem figyelembe, hogy nem csak a hús sós, hanem a paprikakrém is jócskán, valamint a mustár is, és a végeredmény egy picikét sós lett, szóval csak óvatosan!)
  7. A lángot ismét feljebb vesszük, fedő alatt főzzük, ha esetleg kellene még, pótoljuk a vizet. Mikor már a húsok szépen megpuhultak, levehetjük a fedőt, és kevergetve, nehogy odakapja az alját megvárjuk, míg a szaft besűrűsödik.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 64674
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel untam már a csirkét, és amúgy is szeretek veszélyesen élni, ezért amint megtudtam, hogy a vörös hús instant rákot okozhat, azonnal vettem a közértben szeletelt sertéskarajt, hogy összedobjak belőle valami finom, omlós, szaftos húst vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...