Szaftos mustáros karaj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
40g császárszalonna157 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
441
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
80g császárszalonna314 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
883
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50.7g sertés rövidkaraj84 kcal
-
13.5g császárszalonna53 kcal
-
15.2g vöröshagyma6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
16.9g paprika3 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
150
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1002 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
441
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2003.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 860 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 412.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
883
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
8 dkg császárszalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db paprika
-
1 ek mustár
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint (természetesen lehet egész fűszerkömény is, csak én nem szeretem az ízét, amikor a fogam alatt szétroppan...)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húsokat kiklopfoljuk, majd a szeletekhez 1-1 gerezd fokhagymát megtisztítunk, megroppantunk, és feldarabolunk, és a hússzeletek egyik oldalába szépen bemasszírozzuk, belenyomkodjuk. Ezután a szeletek mindkét oldalát ízlés szerint megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk. Célszerű, ezt az egész műveletsort egy picit hamarabb elvégezni, és a húsokat kicsit félretenni a hűtőbe, hogy átvegyék az ízeket, de nem kötelező (én kb 3/4 órát "pihentettem" őket).
- A császárszalonnát 0,5-1 centi vastagságú csíkokra vágjuk, én 4 ilyen csíkot csináltam, minden szelet húshoz passzolt egy szalonnadarab. A tetejüket beirdaljuk. Egy olyan serpenyőt teszünk a tűzhelyre, aminek kicsit magasabb pereme van, beledobjuk a szalonnákat, és elkezdjük közepes lángon sütni őket, hogy a zsírjuk kisüljön, és szépen megpiruljanak.
- Ha ez kész, kivesszük a szalonnákat, félretesszük. Ha nem sült volna ki elég zsír, egy kevéske zsiradékkal pótoljuk.
- Ezután a húsok mindkét oldalát meghintjük liszttel, majd először a fokhagymás felükkel fölfelé a forró zsiradékba dobjuk őket. Ez azért fontos, mert ha egyből a fokhagymás felüket kezdjük sütni, mire a hússütés végére érünk, a fokhagymadarabok megégnek, és megkeserednek. Ha a fokhagymamentes oldal már lepirulgatott, fordítunk egyet a húsokon, majd ha a másik oldal is kész, a húsokat is kivesszük.
- A lángot egészen kicsire visszavesszük, és a serpenyőbe öntjük a félkörökre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát. Löttyintünk alá egy nagyon kevés vizet, és szépen felkaparjuk az edény aljához tapadt pörzsanyagot, elkevergetjük. Meghintjük a köménnyel, elkeverjük, majd ezen a kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk az "alapot".
- Mikor ezzel megvagyunk, visszatesszük a hús- és szalonnaszeleteket, beletesszük a paprikakrémet (ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípőset), szintén ízlés szerint még egy kis mustárt, a fűszerpaprikát, valamint hozzáöntünk még kb. 1,5 deci vizet, és jól összeforgatjuk az egészet. (Ha úgy találjuk, sózhatjuk is, de vigyázni kell, jómagam belefutottam abba a hibába, hogy nem vettem figyelembe, hogy nem csak a hús sós, hanem a paprikakrém is jócskán, valamint a mustár is, és a végeredmény egy picikét sós lett, szóval csak óvatosan!)
- A lángot ismét feljebb vesszük, fedő alatt főzzük, ha esetleg kellene még, pótoljuk a vizet. Mikor már a húsok szépen megpuhultak, levehetjük a fedőt, és kevergetve, nehogy odakapja az alját megvárjuk, míg a szaft besűrűsödik.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 138
- Össznézettség: 64674
- Feltöltés dátuma: 2015. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel untam már a csirkét, és amúgy is szeretek veszélyesen élni, ezért amint megtudtam, hogy a vörös hús instant rákot okozhat, azonnal vettem a közértben szeletelt sertéskarajt, hogy összedobjak belőle valami finom, omlós, szaftos húst vacsorára.