r
Nosalty Logó

Szaftos feketeerdő-brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szaftos feketeerdő-brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Összesen 6397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    385.7 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    642 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3011 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 6397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Elkészítés

A cseresznyéhez

  1. A cseresznyét egy kis lábasba tesszük a cukorral és a likőrrel, majd közepes lángon addig főzzük, míg a gyümölcs puha lesz és levet ereszt. Félretesszük hűlni, és elkészítjük a sütemény masszáját.

A brownie-hoz

  1. A puha vajat kikeverjük a cukrokkal és vaníliás cukorral, amíg világos színű és habos nem lesz. Ekkor egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva a vajas keverékkel.
  2. A masszához adjuk a lisztet, kakaóport és sót, majd összeforgatjuk, amíg nem marad száraz, lisztes rész a tálban. Beleforgatjuk az aprított csokoládét is.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és vajjal kikenünk, majd sütőpapírral kibélelünk egy magas falú, közepes tepsit. Ebben elegyengetjük a tésztát, majd a tetejére halmozzuk a cseresznyéket. 30-40 percig sütjük a brownie-t, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A brownie-t felszeleteljük, majd tejszínhabbal, cseresznyékkel és csokoládéforgáccsal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3623
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 15.

Receptkategóriák

Szaftos feketeerdő-brownie
Lakos Benedek 373 recept

Egy tepsiben egyesül a fekete erdők aromás cseresznyéje és légies tejszínhabja a brownie gazdag, szaftos tésztájával. Ami pedig ebből a frigyből születik, az kész ámulat, tényleg egyedülálló desszertélmény. Kár lenne kihagyni!

Hozzávalók

A cseresznyéhez

A brownie-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...