Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
113g finomliszt410 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
375g alma176 kcal
Összesen
1247
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
1500g alma702 kcal
Összesen
4980
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
59.3g alma28 kcal
Összesen
197
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1242.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.4 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 339.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
1247
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 227 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 921 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4968.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1215 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 2124 mg
-
Nátrium 1222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 693.5 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1358.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1955 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 1881 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 770 micro
-
β-crypt 160 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
4980
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
197
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
- A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
- A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
- Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
- Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
- A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
- Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
- A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
- Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.
- Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
- Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
- A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 3285
- Tegnapi nézettség: 128
- 7 napos nézettség: 731
- Össznézettség: 1957563
- Feltöltés dátuma: 2010. november 16.
Ajánló
Borajánlat: - IVÁNCSICS ZOLTÁN - Zöld veltelini késői szüret 2006
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mártika és Feri
107 recept
Nagyon olcsó és egyszerű sütemény. Az almatölteléket és a nyers tésztát is elkészíthetjük előző nap, hűtőben tárolhatjuk. A kész sütemény 3-4 nap múlva is fogyasztható. Aki szereti a diót, az almatöltelékbe darált diót (4-5 evőkanálnyit) is keverhet.