r
Nosalty Logó

Svájci fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arandeira
Svájci fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10748.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    8204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl szobahőmérsékletű tejhez hozzáadjuk a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. 10-15 percet konyharuhával letakarva állni hagyjuk.
  2. A kétféle lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót. A liszt közepébe mélyedés formálunk, beletesszük az apróra kockázott szobahűmérsékletű vajat, beleütjük a két tojást, s hozzáadjuk a másik 2 dl tejet.
  3. A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd lágy, sima tésztát dagasztunk.
  4. A megdagasztott tésztát egy tálba helyezzük, és nedves konyharuhával letakarjuk. Szobahőmérsékleten egy órát állni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztát 4 egyenlő darabra osztjuk, és egyenként kb. 60-70 cm hosszúra sodorjuk. Egy kalácshoz két hosszú hengerre lesz szükségünk, melyet négyes fonatként összefonunk:
  6. Két rudat kereszt formában egymásra helyezzük úgy, hogy a közepüknél találkozzanak. Majd a fenti ágat lehajtuk, a lentit pedig fel. Ezután a bal oldalát jobbra hajtjuk, a jobb oldalát balra. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy, a végét szépen visszahajtjuk, hogy szép befejezése legyen a kalácsnak.
  7. A tojást a sóval és cukorral felverjük, és bekenjük vele a kalácsot, amit aztán 20-30 percig állni hagyunk.
  8. Eközben a sütőt 230 fokra előmelegítjük. A sütési hőfokot 220 fokra csökkentük, és a pihentetett kalácsot újabb kenés után a sütőbe helyezzük. Alul-felül sütéssel sütőtől függően 30-35 percig sütjük.
  9. A másik két rúddal is hasonló képpen járunk el. A kalácsot az összefonás után folpackba csomagolva le is fagyaszthatjuk. Amikor szeretnénk elkészíteni, 3-4 órát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, megkenjük tojással, pihentetjük, kenjük,és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19295
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arandeira 8 recept

Ezt a kalácsot először Svájcban egy pékiskolában készítettem el, egy karácsonyi ünnepség apropóján. A recept is a pékiskolából származik. Mivel ez nem édes kalács, most húsvétra sütöttem meg újra, sonkával és főtt tojással, újhagymával és tormával ettük.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...