r
Nosalty Logó

Sváb húsos káposzta krumplis gombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sváb húsos káposzta krumplis gombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposzta

Krumplis gombóc

Összesen 863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposzta

Krumplis gombóc

Összesen 4311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Káposzta

Krumplis gombóc

Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    3698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    703 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23369.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    18492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    3515 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6037 micro
Összesen 4311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Káposzta

Krumplis gombóc

Elkészítés

Káposzta

  1. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, ha üveges, kis pirospaprikával tovább pirítjuk. A lapockát kisebb kockákra vágjuk, és a hagymán kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Kb. fél órát főzzük.
  2. Hozzáadjuk a káposztát. (Általában a boltokban kapható káposzták elég savanyúak, ha mégsem eléggé, kis ecet is mehet bele.) Kb. egy óra alatt készre főzzük.

Krumplis gombóc

  1. A krumplit megfőzzük. Még forrón átnyomjuk a krumplipasszírozón.
  2. Hozzáadjuk a sót, és annyi lisztet, hogy formázható legyen.
  3. Gombócokat formázunk.
  4. Lobogó vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a felszínre, akkor átfő a közepük is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 12323
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 25.

Ajánló

A káposzta, gombóc és tejföl nélkül, önmagában egy hétig eláll a hűtőszekrényben, és a fagyasztást is jól tűri!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkori íz, ugyancsak. S bár eddig a téli disznóvágásokkal volt összekapcsolódva tudat alatt, de mit tesz Isten: megkívántam. És ha már így esett, meg is főztem. Nem volt rá panasz! :)

Hozzávalók

Káposzta

Krumplis gombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...