r
Nosalty Logó

Sütőtökpite kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GasztroManó
Sütőtökpite kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3604 micro
  • β-crypt
    2918 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1650 micro
  • α-karotin
    4203 micro
  • β-karotin
    21626 micro
  • β-crypt
    17507 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    1253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőtököt megsütjük.
  2. A liszthez, vaníliás cukorhoz és porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint és a vizet.
  3. Összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, betesszük a hűtőbe kb. 10 percre.
  4. Ezután kinyújtjuk két folpack, vagy sütőpapír között kb. 3 mm vastagra, és egy 28-32cm piteformába igazítjuk.
  5. Villával kicsit megszurkáljuk, sütőpapírt vagy alufóliát teszünk bele, és babbal vagy rizzsel elősütjük.(180 fokon kb. 15 perc.) Majd leszedjük a nehezéket, és még 5 percig sütjük, hogy kapjon egy kis színt.
  6. A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tököt. Ezután jöhet a tejszín és a fűszerek.
  7. A tölteléket a pitébe öntjük, és addig sütjük, amíg meg nem szilárdul (40 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 10274
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Ajánló

A fűszereket bátran variálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GasztroManó 5 recept

Mindig is ki akartam próbálni a sütőtökös pitét. Most, hogy beköszöntött az ősz épp eljött az ideje. Nagyon finom és különleges.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...