r
Nosalty Logó

Sütőtökös sajttorta karamellel és pekándióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sütőtökös sajttorta karamellel és pekándióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Összesen 7150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    586 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    541.6 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7640 micro
  • β-crypt
    5856 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 7150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alaphoz a diót és a kekszet egy aprítóba tesszük, és finomra daráljuk.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, jól összedolgozzuk, és egy 25 cm-es, alacsony falú piteforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 8-10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk, hogy teljesen lehűljön.

A töltelékhez

  1. A sütőtököt megsütjük (vagy maradékból dolgozunk, úgy gyorsabb) botmixerrel pürésítjük a húsát.
  2. A macarponét és a porcukrot habosra keverjük kézimixerrel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a fűszereket és a vanília kivonatot, végül a pürésített sütőtököt.
  3. Öntsük a kihűlt alapra a masszát, tegyük 165 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 1 órán át.
  4. Kapcsoljuk ki a sütőt, hagyjuk bent még 15 percig a pitét, majd vegyük ki, várjuk meg míg teljesen kihűl, és takarjuk le, és tegyük hűtőbe 8 órára.
  5. Ha letelt, vegyük ki, a hűtőből.

A karamellhez

  1. Egy kisebb lábasban melegítsük össze a vajat, a tejszínt és a cukrot. Forraljuk 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük bele.
  2. Folyamatosan kevergessük 5-8 percig, majd öntsük rá a sajttortára, és hagyjuk állni 15 percig.

A díszítéshez

  1. Közben díszítsük egész vagy finomra vágott pekándióval. Ha a karamell megszilárdult kissé, szeletelhetjük..
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 2777
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit időigényes süti, viszont annyira finom, hogy minden percet megér, amit az elkészítésével töltünk! Ha van egy kis maradék sütőtökünk, sokat gyorsítunk rajta!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...