r
Nosalty Logó

Sütőtökös sajttorta karamellel és pekándióval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Sütőtökös sajttorta karamellel és pekándióval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

716
Kalória
8.3g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
54.2g
Zsír
37g
Víz
125.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
36.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Összesen 7150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellhez

A díszítéshez

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    586 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    541.6 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7640 micro
  • β-crypt
    5856 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 7150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 398 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alaphoz a diót és a kekszet egy aprítóba tesszük, és finomra daráljuk.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, jól összedolgozzuk, és egy 25 cm-es, alacsony falú piteforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 8-10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk, hogy teljesen lehűljön.

A töltelékhez

  1. A sütőtököt megsütjük (vagy maradékból dolgozunk, úgy gyorsabb) botmixerrel pürésítjük a húsát.
  2. A macarponét és a porcukrot habosra keverjük kézimixerrel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a fűszereket és a vanília kivonatot, végül a pürésített sütőtököt.
  3. Öntsük a kihűlt alapra a masszát, tegyük 165 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 1 órán át.
  4. Kapcsoljuk ki a sütőt, hagyjuk bent még 15 percig a pitét, majd vegyük ki, várjuk meg míg teljesen kihűl, és takarjuk le, és tegyük hűtőbe 8 órára.
  5. Ha letelt, vegyük ki, a hűtőből.

A karamellhez

  1. Egy kisebb lábasban melegítsük össze a vajat, a tejszínt és a cukrot. Forraljuk 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük bele.
  2. Folyamatosan kevergessük 5-8 percig, majd öntsük rá a sajttortára, és hagyjuk állni 15 percig.

A díszítéshez

  1. Közben díszítsük egész vagy finomra vágott pekándióval. Ha a karamell megszilárdult kissé, szeletelhetjük..

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Kicsit időigényes süti, viszont annyira finom, hogy minden percet megér, amit az elkészítésével töltünk! Ha van egy kis maradék sütőtökünk, sokat gyorsítunk rajta!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!