r
Nosalty Logó

Sütőtökös-pekándiós sajttortakocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Sütőtökös-pekándiós sajttortakocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1069
Kalória
13.4g
Fehérje
73.3g
Szénhidrátok
81.2g
Zsír
70.1g
Víz
139.3g
Koleszterin
5.3g
Rost
43.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 8534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1835 micro
  • β-crypt
    1463 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    649.5 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3723.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3760 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14680 micro
  • β-crypt
    11703 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 8534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, egy nagy csipet sóval, az őrölt szegfűszeggel, kardamommal, szerecsendióval, egy kávéskanál fahéjjal, és ízlés szerint egy kis vaníliás cukorral. Az egészet egy négyzet alakú (lehet kör is) sütőformába halmozzuk, elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a krémet.
  2. A krémhez a legegyszerűbb, ha egy turmixot vagy egy konyhai robotgépet használunk. A turmix kancsójába tesszük a tojásokat, ehhez hozzáadjuk a sütőtökpürét, a kurkumát, egy teáskanál fahéjat, őrölt gyömbért, a vaníliás cukor másik felét, a keményítőt, a tejszínt, a cukrot, és jó alaposan összeturmixoljuk.
  3. A kész masszát ráhalmozzuk a kekszes alapra, szépen elegyengetjük, lekocogtatjuk, majd előmelegített 170 °-on gőzös sütőben, légkeverésen 1 órán keresztül sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le alufóliával.
  4. Miután megsült, hagyjuk hűlni, ez idő alatt elkészítjük a pekános karamellt. A barna cukrot kevés vízzel elkezdjük megolvasztani, és sűrű karamellt főzünk belőle. Hozzáadjuk a narancsaromát és -likőrt, majd jól kiforraljuk. Ezt követően mehet bele a langyos a tejszín, majd az apró kis vajkockák, hidegen. Összefőzzük, és megszórjuk sóval és szecsuani borssal (ennek hiányában használhatunk sima borsot is, vagy el is hagyhatjuk belőle teljesen, de sokkal izgalmasabb lesz tőle).
  5. Miután elkészült a vajkaramell, hozzáadjuk az enyhén lepirított pekándiót, egy kicsit összefőzzük vele, hogy átpuhuljon, majd az egészet a kihűlt sajttortaalapra öntjük. Elegyengetjük rajta, és a hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, hogy teljesen kidermedjen.
  6. Szeleteljük kockákra, és találjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Puha, krémes sajttortakockák sütőtökpürével, fűszerrel, narancslikőrős karamellel és pekándióval. Ez a recept meglehetősen egyszerű, viszont mindenképp érdemes sütés közben vízgőzt használni, és lassan sütni a sajttortát, hogy az eredmény gazdag, sima, pudingos állagú legyen. Vigyázat, ebből egy kocka is brutálisan kiadós, de imádni fogjátok, és garantáljuk, hogy nem tudjátok majd abbahagyni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!