r
Nosalty Logó

Sütőtökös-pekándiós sajttortakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sütőtökös-pekándiós sajttortakocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 8534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1835 micro
  • β-crypt
    1463 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1069 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    649.5 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3723.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3760 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14680 micro
  • β-crypt
    11703 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 8534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, egy nagy csipet sóval, az őrölt szegfűszeggel, kardamommal, szerecsendióval, egy kávéskanál fahéjjal, és ízlés szerint egy kis vaníliás cukorral. Az egészet egy négyzet alakú (lehet kör is) sütőformába halmozzuk, elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a krémet.
  2. A krémhez a legegyszerűbb, ha egy turmixot vagy egy konyhai robotgépet használunk. A turmix kancsójába tesszük a tojásokat, ehhez hozzáadjuk a sütőtökpürét, a kurkumát, egy teáskanál fahéjat, őrölt gyömbért, a vaníliás cukor másik felét, a keményítőt, a tejszínt, a cukrot, és jó alaposan összeturmixoljuk.
  3. A kész masszát ráhalmozzuk a kekszes alapra, szépen elegyengetjük, lekocogtatjuk, majd előmelegített 170 °-on gőzös sütőben, légkeverésen 1 órán keresztül sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le alufóliával.
  4. Miután megsült, hagyjuk hűlni, ez idő alatt elkészítjük a pekános karamellt. A barna cukrot kevés vízzel elkezdjük megolvasztani, és sűrű karamellt főzünk belőle. Hozzáadjuk a narancsaromát és -likőrt, majd jól kiforraljuk. Ezt követően mehet bele a langyos a tejszín, majd az apró kis vajkockák, hidegen. Összefőzzük, és megszórjuk sóval és szecsuani borssal (ennek hiányában használhatunk sima borsot is, vagy el is hagyhatjuk belőle teljesen, de sokkal izgalmasabb lesz tőle).
  5. Miután elkészült a vajkaramell, hozzáadjuk az enyhén lepirított pekándiót, egy kicsit összefőzzük vele, hogy átpuhuljon, majd az egészet a kihűlt sajttortaalapra öntjük. Elegyengetjük rajta, és a hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, hogy teljesen kidermedjen.
  6. Szeleteljük kockákra, és találjuk!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 950
  • Össznézettség: 818
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös-pekándiós sajttortakocka
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Puha, krémes sajttortakockák sütőtökpürével, fűszerrel, narancslikőrős karamellel és pekándióval. Ez a recept meglehetősen egyszerű, viszont mindenképp érdemes sütés közben vízgőzt használni, és lassan sütni a sajttortát, hogy az eredmény gazdag, sima, pudingos állagú legyen. Vigyázat, ebből egy kocka is brutálisan kiadós, de imádni fogjátok, és garantáljuk, hogy nem tudjátok majd abbahagyni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...