r
Nosalty Logó

Sütőtökös frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Sütőtökös frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A frittatahoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A frittatahoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A frittatahoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.7 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    3651 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7422.7 g
  • Cink
    271 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    4274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17966 micro
  • β-crypt
    14605 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 2061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    1364 micro
  • β-crypt
    1109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A frittatahoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A frittatahoz

  1. Kivajazunk egy 35x25 cm-es tepsit/sütőtálat, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  2. A felkockázott sütőtököt a tepsi aljára rendezgetjük.
  3. A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt, simára keverjük.
  4. Belemorzsoljuk a gorgonzolát, beleszórjuk a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.
  5. A tojásos keveréket ráöntjük a sütőtökre, és 30-35 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5255
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Ajánló

Rozmaringos tökfrittata.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfinomabb frittata, amit eddig ettem. Már a Jamie Oliver-féle spárgás változat is nagy kedvencünk volt, de ez a sütőtökös-rozmaringos, amit a legfrisebb Stahl magazinban találtam, mindent visz. Előkészítése csupán pár percet vesz igénybe, aztán a sütő dolgozik helyettünk, a végeredmény pedig pazar. Mi könnyű vacsorának ettük, de akár köretnek is kiváló lehet.

Hozzávalók

A frittatahoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...