r
Nosalty Logó

Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 318 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 1901 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2131 micro
  • β-karotin
    7264 micro
  • β-crypt
    2434 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 318 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    894 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    12786 micro
  • β-karotin
    43586 micro
  • β-crypt
    14606 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7212 micro
Összesen 1901 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1034 micro
  • β-crypt
    347 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés zöldet félreteszünk a díszítéshez, a többit az olajon megpároljuk.
  2. A sütőtököt és a répátkisebb darabokra aprítjuk, a hagymához tesszük, beledobjuk a leveskockát, felöntjük 2,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kiskanálnyi őrölt korianderrel, ízlés szerint csípős paprikát is teszünk hozzá, és puhára főzzük.
  3. A levest homogénre pürésítjük botmixerrel, majd hozzákeverünk 2 dl tejszínt (vagy zabtejet, kókusztejet, ki mit szeret használni). Megkóstoljuk, ésédesítjük (az édesítés mértéke sokban függ a tök és a répa minőségétől és ízlésünktől is).
  4. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük késhegynyi sóval, kevés cukorral és a bazsalikom apróra vágott darabkáival. Intenzívebb a bazsalikom íz, ha habbá verés előtt kicsit ázni hagyjuk a tejszínben a bazsalikomot.
  5. Közepesen melegen tálaljuk. Díszíthetjük pirított tökmaggal, tökmagolaj cseppekkel, az újhagyma zöld karikáival és a bazsalikomos habbal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5739
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Fenti mennyiségben elkészítve 1 dl levesben kb. 4 g szénhidrát van (összesen 3 liter levesünk lett).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökkrémleves bazsalikomhabbal
Jolimami 45 recept

A leves színvilága a nyárutóra emlékeztet, erről kapta az Indián nyár elnevezést, összetevői pedig finoman átvezetnek bennünket a meleg nyárból a hűvös októberbe. A napsárga leves ránkmosolyog a tányérból, miközben a chili csípőssége átmelegít. Kedves szomszédunk csodakonyhájában született ennek a levesnek az előzménye, tisztán répából, de hasonló fűszerezéssel. Arab receptgyűjteményének becses darabja, ezért merem én is az arab receptek közé sorolni.

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...