r
Nosalty Logó

Sütőtök krémleves 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtök krémleves 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1667 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1764 micro
  • β-karotin
    9076 micro
  • β-crypt
    7293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 416 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5360 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    7057 micro
  • β-karotin
    36303 micro
  • β-crypt
    29174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1667 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    1482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt hosszában félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
  2. A zellert is megpucoljuk, és felkockázzuk, és a tökkel együtt a vajon elkezdjük sütni.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt pfefferóni paprikát (a magja ne nagyon kerüljön bele), a kakukkfű leveleket, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, és sózzuk.
  4. Amikor megpuhult a tök és a zeller, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük a tejszínnel és a leves felével. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és összeturmixoljuk, majd felöntjük a maradék levessel, és összemelegítjük, de nem forraljuk.
  5. Kéksajttal, pirított kenyérkockával kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 38600
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtök krémleves sokféleképpen készíthető. Most egy zelleres, pfefferónis változatot főztem. Ma már leginkább a sonka sütőtököt lehet a boltokban kapni. Ebből készült a leves is. Kisebb mérete, vékonyabb húsa miatt is könnyebben kezelhető. Piacon azért találkozhatunk - a gyermekkoromat is idéző - hatalmas sütőtökkel, a bundolával:). Némelyik olyan nagyra megnőtt, hogy egy ember nehezen birkózott meg vele. A bundola vastagabb húsú, rostosabb szerkezetű volt. Jellemzően sütőben megsütve, esetleg kicsit megcukrozva, lekvárral (hecsedlivel, szilvával) megkenve fogyasztottuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...