r
Nosalty Logó

Sütős lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sütős lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk, ide öntjük a langyos tejbe morzsolt élesztőt és egy kis mokkáskanálnyi cukrot.
  2. Ameddig az élesztő felfut, a reszelő legkisebb lyukú részén lereszelünk egy közepes megtisztított burgonyát. Megsózzuk, és ha levet enged, akkor majd a vízből kevesebb is elég lesz a tésztához.
  3. A reszelt burgonyát kézzel finoman összekeverjük az élesztős liszttel, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy laza tésztát kapjunk. (Nem kell sokáig kevergetni.) Pici liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva fél óráig szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.
  4. A tésztából olajozott kézzel kisebb adagokat formázunk (egy-egy maroknyi gömböcöket, ebből a mennyiségből úgy 8 db lesz), és egy másik tálra tesszük őket újbóli 15-20 percnyi kelésre.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit egy picit beolajozunk. Olajos kézzel széthúzzuk a tésztagömböcöket egyenként, és a sütőpapírra lapogatjuk. Egyidőben maximum 2-3 darabot tegyünk be a sütőbe. 4-5 perc alatt megsül az egyik fele, ekkor átforgathatjuk a másik felére, de hagyhatjuk még további 3-4 percig sülni így is, hogy megbarnuljon kissé a teteje.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk picit pihenni. Tejföllel, sajttal isteni. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 562
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 62999
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Ajánló

Aki szereti, kenjen alá fokhagymát. A legfinomabb kapros sós tejföllel, de édesszájúak, amilyen a fiam is, lekvárral is eszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából nem volt kedvem összemaszatolni az egész konyhát, és az olajban sütés szagától is mentesíteni akartam a családot, így készült az első sütős lángos. Ha fánkot lehet sütőben sütni, akkor lángost miért ne lehetne ugyanúgy, gondoltam. És milyen jól, mert nagyon finomak lettek a kis korongok. Ugyan kissé sűrűbb lesz így a tésztája, de legalább nem szívja tele magát olajjal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...