r
Nosalty Logó

Sütőben sült tepsis zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Sütőben sült tepsis zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3171 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat tisztítsuk meg és vágjuk kockákra. Egy tepsit kenjünk ki tisztított vajjal vagy olajjal, és tegyük bele vegyesen a kockára vágott zöldségeket. Szórjuk meg római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával. Majd az egészet keverjük össze, és tegyünk hozzá néhány babérlevelet. A tetejére még tehetünk egy kis gít vagy olajat.
  2. A tepsit takarjuk le alufóliával, majd tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe. Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. süssük 50 percig a fólia alatt, majd vegyük le a fóliát, és süssük további 15 percig.
  3. Az utolsó fázisban süthetünk rá sajtot vagy tejfölt is. Én most a végén még kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórtam, mert éppen ezek voltak itthon frissen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 21219
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz-, pogácsa- és süteménykészítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem a sütőben sült tepsis zöldségek. Nagyon finom, egyszerű elkészíteni, és bármilyen zöldség vagy fűszer, amit éppen otthon találsz, felhasználható hozzá:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...