Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A bundázott avokádóhoz
-
190g avokádó225 kcal
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
15g napraforgómag88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g vaj36 kcal
A házi ketchuphoz
-
250g paradicsom45 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
674
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A bundázott avokádóhoz
-
380g avokádó450 kcal
-
50g zabpehelyliszt202 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
30g napraforgómag175 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g vaj72 kcal
A házi ketchuphoz
-
500g paradicsom90 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1346
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A bundázott avokádóhoz
-
33.4g avokádó40 kcal
-
4.4g zabpehelyliszt18 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.4g zsemlemorzsa17 kcal
-
2.6g napraforgómag15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A házi ketchuphoz
-
44g paradicsom8 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.2g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
118
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 385 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 286 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
674
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2074.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 887 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 770 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 572 micro
-
β-karotin 2460 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1712 micro
Összesen
1346
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1131 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A bundázott avokádóhoz
-
2 közepes db avokádó
-
50 g zabpehelyliszt
-
1 db tojás
-
50 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A házi ketchuphoz
-
50 dkg paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 g vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A bundázott avokádóhoz
- Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, és nagyon óvatosan kihámozzuk a héjából, hogy szépen egyben maradjon, majd kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük.
- Sózzuk, borsozzuk az avokádó szeleteket.
- A zsemlemorzsába keverjük az összetört napraforgómagokat.
- Az avokádó szeleteket először a zabpehelylisztbe, majd tojásba és végül a napraforgómagos morzsába forgatjuk.
- A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ezután opcionálisan bekenhetjük a szeleteket egy kis olvasztott vajjal.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük mindkét oldalukat (20 + 20 perc alatt).
A házi ketchuphoz
- A paradicsomokat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőben megpirítjuk (kb 20-30 perc alatt).
- A vöröshagymát felkockázzuk, és olvasztott vajon megpirítjuk.
- Amikor a sütőben megpirult a paradicsom, hozzáadjuk a pirított hagymához, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk ízlés szerint az almaecetet is.
- Forralunk egyet a paradicsomon, majd botmixerrel pépesítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30x2
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1668
- Feltöltés dátuma: 2016. január 24.
Ajánló
Én még köretként édesburgonyát főztem hozzá, de egyszerű mártogatósként is lehet fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindenki szereti a ropogós bundában sült ételeket, így én is nagyon, de a bő olajban sütést inkább kerülöm, ezért sütőben készítettem el a "rántott" avokádót, egy kis plusz napraforgómaggal a bundájában, hogy extra ropogós legyen. A bolti ketchupot pedig inkább kerülöm, a hatalmas cukor tartalma miatt, de szerencsére, azt is el lehet készíteni otthon. :)